MSZP-s politikus támadt az első sorokban a rendőrökre a Kossuth-téren - videó

Tüntetés a Parlament előtt 2018.12.12.
Vágólapra másolva!
Csak a takarítás kétmillió forintba került a szerdai szélsőbaloldali tombolás után. A Soros-hálózat anarchista aktivistái között ellenzéki politikusok is ott voltak. Az egyik támadásnál Nyakó István az első sorokban volt.
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint

1 köbméter darabos hulladékot szedtek össze 3 kisteherautóval csak a Parlament környékéről a vandál politikai aktivisták után.

Ez a napi mennyiség harmincszorosa, amihez a megszokottnál több takarító munkájára volt szükség. A takarítás költsége eléri 2 millió forintot.

Tüntetés a Parlament előtt 2018. 12. 12. Forrás: ORFK

Semmi sem szent, a kulturális örökség sem

Azt viszont még számolják, pontosan mekkora kár keletkezett a téren, ami az elsődleges becslések szerint több százmilliós. Az anarchisták gyújtogattak és sok mindent megrongáltak. Ahogy azt írtuk, az őrjöngő vandálok fel akarták gyújtani a karácsonyfát, ezért előbb kitekerték az acélsodronyt, amivel a földhöz rögzítették, majd másban is kárt tettek.

Az Országház műemléki védettséget élvező 1-es kapujának üvegablakát is betörték.

Emellett számos közterületet, parkot megrongáltak, a növényeket és az építményeket sem kímélték. A katasztrófavédelemnek ötször kellett beavatkoznia az éjszaka.

A szánkók egy részét ellopták Forrás: ORFK

Ahogy azt már megírtuk, az Ország Karácsonyfája elé kirakott szánkókat sorra lopták el. 5 szánkótolvajt fogtak el a rendőrök. Az Origo információi szerint

mindegyikük férfi és egytől egyig úgy gondolta, hogy ez „belefér" a tüntetésbe.

- mondta az egyikük, egy 22 éves budapesti tolvaj a jegyzőkönyvek szerint. Egy 40 éves tatabányai férfi azzal védekezett, amikor elfogták, hogy csak azért lopta el az egyiket, mert

Voltak akik arra hivatkoztak, hogy a gyereküknek akarták hazavinni, és volt olyan, aki azt mondta, hogy a szomszéd gyereknek. Lopás miatt indult ellenük eljárás.

Nyakó István a rendőrökre támadt

Az Origo birtokába jutott rendőrségi felvétel azt is bizonyítja, hogy ellenzéki politikusok aktív résztvevői voltak a rendőrök elleni támadásnak.

A felvételen az is látszik, hogy Nyakó István szocialista politikus többekkel együtt nekimegy a rendőröknek.