Szorul a hurok a győri sorozatgyilkos nyaka körül

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos
Vágólapra másolva!
Két eltűnt villanyszerelő ügyében nyomoz a rendőrség. Mindkét történetben több közös szál van: ugyanannak a győri vállalkozónak dolgoztak, aki mindkettőjüknek milliókkal tartozott, és akivel eltűnésük napján találkoztak. Az ügyeket egyesítették, most az eltűntek meggyilkolásával gyanúsítják É. Imrét. 
Vágólapra másolva!

Az 52 éves, mosonmagyaróvári Mácsik Zoltánnak márciusban veszett nyoma aznap este, amikor É. Imrével találkozott egy Győrhöz közeli benzinkútnál. Nem csak a villanyszerelő, hanem az autója is eltűnt. Ez utóbbit hamar megtalálták a rendőrök egy bontóban. A rendszámot leszedték, az ülésekről lehúzták a huzatot és a férfi drága munkagépei sem voltak az autóban.

Ez utóbbiakat egy É. Imréhez köthető helyen találták meg a rendőrök. Mácsik Zoltán pulóvere pedig a vállalkozó házában volt.

A rendőrség áprilisban gyanúsította meg a győri vállalkozót az eltűnt férfi meggyilkolásával.

Mácsik Zoltán, Orlik Vilmos Forrás: police.hu

A másik villanyszerelő, Orlik Vilmos három évvel ezelőtt tűnt el. É. Imrét szinte azonnal kapcsolatba hozták a férfi eltűnésével, de egészen mostanáig tartott a bizonyítékok begyűjtése. Orlik Vilmos fia korábban a Borsnak azt mondta, hogy többször is beszélt É. Imrével, aki mindig valami más történettel állt elő neki.

– mondta a férfi.

Bár a vállalkozó akkor nem tett vallomást, a rendőrök többször is átkutatták a tanyáját. Mivel Orlik Vilmos autóját nem kezdték el körözni, az eltűnt férfi fia kockáztatott, és azt hazudta, hogy ellopták az apja kocsiját.

- mondta a férfi.

Megtalálták a három éve eltűnt autót

Orlik Vilmos autóját, a sötétkék Toyotát két napja találták meg, nem is akárhol: É. Imre egyik rokona udvarán állt.

– mondta el a Ripostnak Orlik Vilmos felesége.

A nőnek É. Imre rokona azt mondta, hogy ő csak vigyáz az autóra, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy

ő segített kimenekíteni az országból Vilmost a maffiózók elől.

Az eltűnt férfi felesége ebben nem hisz, szerinte ez hazugság.

- tette hozzá az asszony.

A férfi a Borsnak elmondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított, győri vállalkozó vitte hozzá az autót.

Aztán, amikor körözni kezdték a kocsit, a férfi rájött, hogy a nála lévőt keresik. Hívta a rendőröket, akik lefoglalták és elvitték az autót.

Volt ideje eltüntetni a bizonyítékokat

A gyilkossággal gyanúsított vállalkozót először elengedték az első kihallgatása után, egy héttel később viszont elfogták egy szombathelyi hipermarket parkolójában. Tehát volt egy hete arra, hogy eltüntesse a gyilkosság bizonyítékait.

Egyik ismerőse júliusban arról beszélt, hogy a férfi meglehetősen furcsán viselkedett abban az egy hétben.

- mondta É. Imre ügyvédje, Bagó Ottó. Szerinte a védence biztos abban, hogy az eltűnt két villanyszerelő még él.

Augusztus végén azt nyilatkozta az ügyvéd, hogy a gyilkossággal gyanúsított férfinak nyomós oka volt arra, hogy addig nem beszélt.

Akkor azt is hozzátette Bagó, hogy a következő kihallgatásán a vállalkozó elmondja majd a rendőröknek, hol lehetnek az eltűnt villanyszerelők.

A rendőrség most már két villanyszerelő meggyilkolásával gyanúsítja a győri vállalkozót, aki előzetes letartóztatásban van.