Vona keresztfia lemondott minden tisztségéről, és kilépett a Jobbikból

Szotyori-Lázár Zoltán
Vágólapra másolva!
Meglepő módon az új Jobbik egyik emblematikus politikusa, Szotyori-Lázár Zoltán szolnoki képviselő is bedobta a törülközőt, és otthagyta a Jobbikot. Közösségi oldalán jelezte, lemond a pártban betöltött valamennyi tisztségéről, és a szervezetből is kilép. Döntését nem indokolta meg, azonban homályosan úgy fogalmazott a pártban maradtaknak, hogy "sok-sok bátorságot kíván ahhoz, hogy véget vessenek a szervezetre rátelepedő, élettapasztalat nélküli, következményeket megúszó emberek túlhatalmának". A sikertelen néppártosodás egyik kulcsfigurája, Vona Gábor bizalmasa, családi barátja is a távozás mezejére lépett. Teljes döbbenet. 
Vágólapra másolva!

Nem valószínű, hogy a mai napon ennél váratlanabb hírrel lehet majd találkozni. Szotyori-Lázár Zoltán, mint derült égből a villámcsapás, a következő sorokkal indította legfrissebb Facebook-bejegyzését:

A Szotyi becenévvel illetett politikus hozzátette, hogy

egyúttal a Jobbikból is kilép.

Döntésének hátterével kapcsolatban nem volt túl bőbeszédű, elmondása szerint "semmiféle szenzációs történés, vagy hirtelen megvilágosodás nem húzódik" a háttérben. A Jobbik válságának kellős közepén a baloldallal való együttműködésről szóló programtervvel előálló politikus posztjában kifejtette, hogy továbbra is az ellenzéki összefogás pártján áll. "Meggyőződésem szerint a Jobbik előtt álló legfontosabb feladat az, hogy ennek az ellenzéki összefogásnak az élére álljon, de megőrizve saját nemzeti és keresztény-konzervatív karakterét" - írta a szolnoki politikus. Írásának legérdekesebb része egyértelműen az volt, amikor a tagság felé fogalmazta meg jókívánságait.

Hogy mit és kit értett a szervezetre rátelepedő, élettapasztalat nélküli, következményeket megúszó embereken, az nem derült ki a bejegyzéséből. Az mindenesetre tény, hogy Szotyori-Lázár Zoltán kilépésével a néppártosodás egyik kulcsfigurája, Vona Gábor bizalmasa, családi barátja is a távozás mezejére lépett.