Közel öt kilogramm marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten

2018.01.18. 10:58

A nyomozók az öt budapesti férfi lakásán tartott házkutatás során közel öt kilogram marihuána mellett más kábítószergyanús anyagokat és több millió forintot is lefoglaltak - közölte a rendőrség a police.hu oldalon.

A nyomozás során megállapították, hogy három testvér és két társuk rendszeresen árult kábítószert Budapesten.

A három testvértől a másik két férfi kezdetben csak csak fogyasztás céljából vásárolt majd kis idő elteltével ők is beszálltak a kereskedésbe. Később a marihuána, az amfetamin, valamint a kokain kereskedelmi mennyiségű beszerzésében és tárolásában is segédkeztek.

Két testvért és az egyik társukat kedd délelőtt fogták el Budapest XIII. kerületében. Aznap délután egy óbudai benzinkútnál a harmadik testvér, majd két órával később III. kerületi lakcímén az ötödik díler is rendőrkézre került.

A nyomozók az öt budapesti férfi lakásán tartott házkutatáskor egy kábítószer-kereső kutya segítségével csaknem öt kilogramm marihuánát - értéke 12,5 millió forint -, több mint fél kilogramm kábítószergyanús fehér port, háromszázharminc tablettát, a csomagoláshoz használatos eszközöket, ötezer-ötszáz eurót és hárommilliónál több forintot találtak.

A rendőrök lefoglaltak három autót is. A férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.