Bitay: Az ügyészséghez fordul a földalapkezelő Hadházy ügyében

Hadházy Ákos
Budapest, 2018. február 17. Hadházy Ákos, az LMP társelnöke beszédet mond a Lehet Más a Politika (LMP) országértékelő rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. február 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón megerősítette a korábban a sajtóban megjelent hírt, miszerint a Nemzeti Földalapkezelő az ügyészséghez fordul az LMP-s társelnök Hadházy Ákossal kapcsolatban felmerült aggályok miatt.
Vágólapra másolva!

Kiemelte, az a gyanú merült fel, hogy az ellenzéki politikus rokona egy strómanhálózat része, amelynek köszönhetően körülbelül 800 millió forintnál valamivel több összeget próbáltak meg földvásárlásokra fordítani.

Ráadásul minden szál egy bankszámlához vezet vissza,

ahonnan a különféle vevők próbáltak előlegeket, illetve a végleges vételárat utalni. Jelen információk alapján mindez a Hadházy-családhoz köthető, ennek megfelelően megteszik a szükséges ügyészségi feljelentést és reményei szerint nyomozás is indul ezzel kapcsolatosan - húzta alá.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Bitay Márton Örs hangsúlyozta: "fontosnak érzem, hogy egy olyan ember, aki rengeteget ócsárolta és a taposta a Földet a gazdáknak programot, az kifejezetten érdekel majd engem is, hogy milyen eredményre fog jutni az ügyészség ezzel kapcsolatosan, hogy az ő családja mennyiben érintett egy strómanhálózat vonatkozásában. Ez nem lenne újdonság az LMP-nél, hiszen az a Sallai Róbert Benedek, aki egyébként a földhaszonélvezeti pályázatok szerencsés nyertese, ő is délelőtt még megművelte ezeket a földeket, azután délután bejött a parlamentbe és elmondta, hogy csak Fideszesek nyernek az állami termőföld programon" - tette hozzá.