Idén 28. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat szombaton és vasárnap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvényére a Városligetbe.

Az esemény 1990-ben indult útjára azért, hogy ingyenes, minőségi programokon vehessenek részt mindazok, akiknek erre szűkös anyagi körülményeik miatt nem lenne lehetőségük - közölte Szalay-Bobrovniczky Alexandra.

A főpolgármester-helyettes a legnépszerűbb ingyenes budapesti rendezvénynek nevezte az eseményt, amelyre tavaly csaknem 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

IllusztrációForrás: Dreamstime

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke tudatta, hogy a kétnapos rendezvényen csaknem félszáz helyszínen, 2 színpadon várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

A nagykövetségek és kulturális intézetek bemutatói mellett számtalan színpadi program, interaktív pénzügyi fejtörők, ingyenes orvosi szűrések, közlekedésbiztonsági programok, kézműves foglalkozások, a biztonságosabb internethasználatot megismertető játékok várják a gyerekeket és a családokat.