A Soros-hálózat veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra – mondta szombaton sajtótájékoztatóján Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a Fidesz frakcióvezető helyettese Szombathelyen.

A Fidesz az Országos Bírósági Hivatalhoz (OBH) fordult a Soros-hálózat befolyása miatt, az OBH válasza pedig megerősítette, hogy a Soros-hálózat veszélyt jelent a magyar igazságszolgáltatásra.

Kiderült, hogy egyes NGO-k, köztük a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság az Országos Bírósági Hivatallal való előzetes egyeztetés nélkül végezte bírák migrációs tárgyú képzését, mindezzel pedig kész helyzet elé állította magát az OBH-t is – mondta Hende Csaba.

Elmondta: a bírósági hivatal közlése szerint többször érték a bírákat befolyásolási szándékú támadások egyes civil szervezetek, külföldi hatalmak és brüsszeli politikusok részéről, amikor azok folyamatban lévő ügyekben próbáltak meg nyomást gyakorolni a magyar igazságszolgáltatásra.

Példaként idézte fel Ahmed H. ügyét, akinek felmentéséért szavai szerint a Soros-szervezetek és brüsszeli szövetségeseik nyomást igyekeztek gyakorolni a magyar bíróságra azzal, hogy a felmentésért kampányt indítottak.

Hozzáfűzte: az Országos Bírósági Hivatal szerint az is előfordult az utóbbi időben, hogy bírákat, bírósági vezetőket magántelefonszámukon zaklattak, és próbálták őket nyilatkozatokra rábírni.
Hende Csaba hangsúlyozta: ezek a szervezetek még az igazságszolgáltatás befolyásán keresztül is azon dolgoznak, hogy még több illegális migránst juttassanak be Európába.

„Ez aggasztó és elfogadhatatlan, mert mindez fenyegeti az igazságszolgáltatás, a bíróságok és a bírák függetlenségét és a nemzetbiztonságot" - mondta.