Sírva gyújtott mécsest az inárcsi hivatal épülete előtt a meggyilkolt T. Andrea férje. Szerda reggel egy 61 éves férfi ment be a családsegítő szolgálathoz, majd ideges lett, és nyakon szúrta a nőt. T. Andreának három gyereke volt – írja a Blikk.

A férfi lehajtott fejjel sétált az épület felé, ahol szerdán Cs. Antal meggyilkolta a feleségét.

Nincs bocsánat a feleségem gyilkosának! Többet egyelőre nem tudok, és nem is akarok mondani – mondta elcsukló hangon a férfi a Blikknek.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

T. Andrea két gyermekének nagyapja csillapíthatatlan dühöt érez a nő gyilkosa iránt.

Ha meglátnám, végeznék vele. Andrea fantasztikus anya, akinek a gyerekein kívül a hivatása volt a legfontosabb! – sírta el magát a férfi.

Takács Imre, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke szerint nagy hiba, hogy a szociális munkásokat nem képzik ki arra, miként kezeljék a feszült helyzeteket.

Többször is kezdeményeztük, hogy vegyék bele a tanmenetbe, de – sajnos – ez nem történt meg. Így a szinte mindennapos szóbeli atrocitások felkészületlenül érik a dolgozókat. A másik nagy hiba, hogy összevonták a családügyi és a gyerekvédelmi feladatokat, ez pedig már nagyon sok teher egy ügyintézőnek – mondta a lapnak a szakember.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogyan azt korábban megírtuk, a korábban rendőrként dolgozó Cs. Attilának komoly adósságai voltak, el akarták venni a házát, és emiatt a gyerekei az utcára kerültek volna. Szerda reggel bement az ügyintézőhöz, akitől rossz híreket kapott, nem tudott nekik másik otthont találni.A férfi emiatt lett ideges, de annyira, hogy nyakon szúrta T. Andreát. A nő súlyosan megsérült, és a helyszínen meghalt. A rendőrség a helyszínen elfogta a férfit, akit őrizetbe is vettek.