Bajkai: Intenzív munka vár még a bizottsági tagokra

2018.11.27. 12:05

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt aktualitásokról, de szóba került az Aranycsapat is.

A képviselő beszámolt arról, hogy a Filharmóniai Társaság megalakulásának 165. évfordulója alkalmából rendezett koncerten vett részt, ahol több magyar és külföldi klasszikus darabrészletet lehetett hallani.

Bajkai István elmondta, a Parlament keddi ülésén a polgári perrendtartás módosítása is napirendre kerül, ahol fel is fog szólalni,de a koncesszióról szóló törvény módosítása kapcsán is beszélni fog. Ez utóbbiról megjegyezte azt is, hogy bár fontos, de mégis csak egy technikai jellegű változtatás került a Ház elé.

Mint a Törvényalkotási Bizottság alelnöke, Bajkai István arról is tájékoztatott, hogy igen aktív munka vár még a bizottsági tagokra, hiszen több mint negyven jogszabályt szeretnének még idén elfogadtatni a Parlament plenáris ülésein

Mint Erzsébetvárosban is dolgozó politikus, Bajkai István a hétvégén az ERőMŰVHÁZ-ban egy jótékonysági koncerten is fellépett, mint Bonnyai Apolka zongoraművész, a politikus felesége lapozója. A koncertről elmondta, nagyon csodálatos hangulatú volt az előadás, amelynek a fő üzenete az esélyegyenlőség volt. Hozzátette, saját maga is büszkeséget éret azért, hogy ez az erzsébetvárosi kulturális intézmény ilyen komoly fejlődésen ment keresztül, egyre többen látogatják a programokat, egyre többen ismerik meg az ERőMŰVHÁZ zenei kultúráját. Azt különösen fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ezzel a bulinegyedbe a magas kultúra, a komolyzene is beköltözött. A jó muzsikához kell az a nagyszerű zongora, amit Bajkai István még a kerület alpolgármestereként szerzett be.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.