Három nő Ausztriában megtisztulást és rontáslevételt ígért idős asszonyoknak. Akik nem kértek a szolgáltatásaikból, azokat megfenyegették. Az osztrák sajtóban boszorkánytrióként emlegetett bűnbanda egy magyar és két osztrák nőből állt. A magyar nőt, Barbarát azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolt egy 72 éves asszonyt. A Bors információi szerint a nő azt vallotta a rendőrségen, hogy a szektavezér a lánya életével zsarolta meg.

A bűnbanda tagjai főleg idős asszonyokat szólítottak le az utcán, ahol rontáslevételt és megtisztulást ígértek nekik. Aki elfogadta az ajánlatot, azt újra és újra felkeresték, egyre több pénzt kérve a szolgáltatásokért. Amikor valaki ellenkezett, azt megfenyegették, átkot szórtak rá és felgyújtották a házát.

A szekta magyar tagját, Barbarát azzal gyanúsítják, hogy megfojtott egy 72 éves asszonyt. A nő elmondása szerint a szektavezér Margit közvetlen kapcsolatban áll Istennel. Ezt az erejét többször is bizonyította neki. Tekintete ilyenkor kimerevedett, és idegen hangon magyarázta neki, hogy hogyan kell rávenni az embereket arra, hogy adakozzanak Istennek, aki csak így tudja felvenni a harcot a gonosszal – írja a Bors.

Barbara elhitte, hogy ezekben a pillanatokban valóban Isten beszél hozzá. A szektavezér ezek után mindig kimerültnek tűnt, és zavartan kérdezte, hogy mi történt.

A 72 éves nyugdíjas asszony 2013-ban került a szekta hálójába. Az asszony ki akarta húzni Margit nevét a végrendeletéből, ezért a szektavezér azt a feladatot adta Barbarának, hogy gyilkolja meg. A magyar nő elmondása szerint nem akarta megölni az asszonyt, de Margit azzal fenyegette meg, hogy megöli a kislányát.

Aznap este Barbara lánya belázasodott, ezért a nő úgy érzete, hogy meg kell gyilkolnia az asszonyt.

A szektavezér Margit családja szerint csak egy félreértésről van szó, a nő nem tudna ártani senkinek.

A mi anyukánk a legjobb ember a világon, soha nem lenne képes arra, hogy másoknak ártson. Az egész csak egy borzalmas félreértés – mondta a szektavezér családja.