Túszul ejtett egy őrt, és megszökött a bíróságról egy veszélyes fogoly Budapesten

lövöldözés, elfogás, Nyírpalota út - Szentmihályi út kereszteződése, Újpest, 2019.02.15.
Vágólapra másolva!
Pénteken délben a Fővárosi Törvényszéken egy elítélt, akire garázdaság és rongálás miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetése után, a kézbilincs felhelyezésekor verekedni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel. Ezután elvette az egyik őr fegyverét, amit az őr fejéhez szorított, túszul ejtette, így tudott megszökni az épületből. 
Vágólapra másolva!
A rendőrök elfogták a szökött foglyot Forrás: Origo

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből a 35 éves Sz. Károly kimenekült egy tússzal. A szökevény a Stollár Béla utca és Bihari János utca kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trailt, amelynek

63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel arra kényszerítette, hogy segítsen neki a menekülésben.

Az elítélt elengedte a túszt, majd beszállt a kocsiba, és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről. A törvényszéken senki sem sérült meg.

A BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását, és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására.

A rendőrök rálőttek a szökött fogolyra Forrás: Origo

A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra,

azt is látták, hogy a szökött rab fegyvert tart a sofőr fejéhez.

Mivel az úton feltorlódtak az autók, a Nissan megállt a XV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. A 35 éves férfi kiugrott a kocsiból és megpróbált beszállni egy másik autóba,

aminek a sofőrje, az Origo információi szerint, ellenállt a fegyveresnek.

Eközben utolérték a foglyot az utána rohanó rendőrök. Mivel a közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire sem állt meg a fegyveres férfi, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá, amiről a videót itt láthatja.

Sz. Károlyt több lövés érte.

A helyszínen elfogták, súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a férfit, akit erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítéltek, és most is jogerős büntetését tölti más bűncselekmény miatt.