Herczeg Zoltán az Origo munkatársának: Ezt beszéljük meg, mint férfi a férfival

Vágólapra másolva!
Miután portálunkon megjelent róla egy cikk, Márki-Zay Péter öltözködési tanácsadója megvadult, és olyan elánnal kezdett el fenyegetőzni, hogy azt Zagyva György Gyula jobbikos ostorcsattogtató is megirigyelné. Az Origo szerkesztőségének küldött levelében azt írta, hogy a cikket jegyző munkatársunkkal egy az egyben beszélné meg a történteket úgy, mint férfi a férfival. 
Vágólapra másolva!

Kedden a Ripostra hivatkozva megírtuk, hogy az adócsalásgyanús ügybe keveredő Márki-Zay Péter új szereplőkkel vette körbe magát. Három alapvető állítást tettünk Herczeg Zoltán dizájnerről, a Celeb vagyok, ments ki innen! elnevezésű tévéműsor egyik celebjéről:

  • 1. Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester öltözködési tanácsadójaként mutatkozott. Erről az alkalomról számtalan kép kering az interneten, nem nehéz észrevenni, nem nehéz kiszúrni.
  • 2. Magyargyűlölőnek tituláltuk, mert korábban olyan mondatokat ejtett el a magyar emberekről, miszerint „a magyar nép nem akar nevelődni, jó neki bután, a magyar nép borzalmasan korlátolt”.
  • 3. A keresztényellenes jelzőt is használtuk rá, hiszen félmeztelenül, széttetovált felsőtesttel és napszemüvegben pózolt „keresztre feszítve” egy korábbi fényképén.

Nem valószínű, hogy ezen állítások bármelyikével nem értene egyet Herczeg, mégis egy olyan levél landolt tőle az Origo szerkesztőségénél, ami mellett Zagyva György Gyula folyosóra invitálós, és Szilágyi György pofánb*szós parlamenti felszólalása is eltörpül, vagy legalábbis hasonló szinten van. Írásában a celeb-dizájner kifogásolta, hogy meg mertük írni, hogy kiállt Márki-Zay mellett, valamint felelevenítettük korábbi nyilatkozatait. Ezen annyira felhúzta magát, hogy kétszer is elküldte azt a levelet, amelyben a cikk szerzőjét egy az egybeni találkozóra hívta, hogy lerendezhesse a dolgot vele, mint férfi a férfival.

Az Origo munkatársának sok jóval nem kecsegtető írás végén Herczeg leszögezte, hogy szerinte az az „elvárható minimum” egy ilyen ügyben, hogy egy újságíró megbeszélje a történteket „alanyával”, úgy, mint férfi a férfival. „Várom szíves időpont javaslatait” – fejezte be fenyegető hangvételű levelét a „mindenki Magyarországát” hirdető csoportosulást támogató celeb.

Kinek ne lenne egy szabad délutánja, ha ilyen kedvesen hívják meg egy találkozóra?!