Megint botrányra készülnek az ellenzéki képviselők a Parlamentben

Ellenzék A parlament ellenzéki képviselői közös sajtótájékoztatót tartanak az Országgyűlés rendkívüli ülése után. 2019.01.03. Fotó: Horváth Péter Gyula
Ellenzék A parlament ellenzéki képviselői közös sajtótájékoztatót tartanak az Országgyűlés rendkívüli ülése után. 2019.01.03. Fotó: Horváth Péter Gyula
Vágólapra másolva!
A Népszava nevű balliberális lap írta meg, hogy a Parlament tavaszi ülésszakának hétfői nyitónapján megint összehangolt cirkuszi bohócelőadásra készülnek az ellenzéki képviselők. Azt is tudni vélik, hogy a várható botrányocskában - természetesen - részt vesz valamennyi ellenzéki párt a DK-tól a Jobbikig. Azaz a modern magyar politikatörténet legelvtelenebb és leggusztustalanabb horrorkoalíciója megint együtt próbálkozik a demokratikusan, nagy legitimációval felhatalmazott Országgyűlés működésének ellehetetlenítésével. Hiszen másra már képtelenek, mivel az elmúlt hónapokban politikai és erkölcsi értelemben is a szakadék mélyére kerültek az elvtelen és nevetséges botrányaikkal. A miniszterelnök múlt heti évértékelőjén bejelentett családvédelmi akcióterve pedig végképp lehetetlen helyzetbe hozta a folyton az általános szegénységről lódító csapatot.
Vágólapra másolva!

De mit is várunk, várhatunk tőlük? A tavaly április 8-i választáson hatalmas, csúfos vereséget szenvedtek valamennyien, amelyet láthatóan azóta sem tudott kiheverni egyik ellenzéki párt sem.

Ellenzék A parlament ellenzéki képviselői közös sajtótájékoztatót tartanak az Országgyűlés rendkívüli ülése után. 2019.01.03. Fotó: Horváth Péter Gyula Forrás: Origo

A választást követően persze igyekeztek feltüzelni megmaradt híveiket és kiprovokálni egy országos tüntetést, majd sztrájkot - pontosabban SZRTÁJK-ot - de hiába vetették be az egyébként büntetett előéletű hivatásos bajkeverőiket, akik minden ok nélkül a rendőrökre támadtak és felgyújtották a rászorulóknak szánt szánkókat, ez a próbálkozás is kudarcba fulladt.

SZRTÁJK volt a jelszó

Forrás: Mindenszó blog

Hiszen a társadalom nagy része elégedett, és jól érzi azt, hogy nincs alternatívája a Fidesz-kormánynak.

Hogy is lenne, hiszen az ellenzék mind politikailag, mind erkölcsileg a szakadék mélyén van, és ötletük sincs arra, hogy hogyan tudnának onnan kilábalni.

Nem beszélve arról, hogy az ellenzéki képviselők az MTVA épületében végképp elárulták, hogy teljességgel komolytalanok, nem lehet rájuk felelős politikusként tekinteni, és csak színészkedésre telik tőlük.

Véhetően ezt a színészkedést akarják folytatni hétfőn is.

Az igazi kegyelemdöfés azonban múlt vasárnap érkezett a folyton több millió nyomorgóról lódító ellenzékieknek, amikor is a miniszterelnök az évértékelőjében bejelentette a hétpontos családvédelmi akciótervét.

Íme a miniszterelnök hét pontja:

Azóta gyönyörűen látszik, hogy egy-két erősen izzadtságszagú, kötekedő nyilatkozaton kívül mást nem tudnak mondani a kormány forradalmi, a magyar családokat, és anyákat a középpontba helyező akciótervéről.

De hogy is tudnának, hiszen híján vannak ötleteknek és politikai képességnek, a családok támogatásával pedig még a saját szavazóik is egyetértenek.

A politikai képesség hiánya a kisebbik baj.

A nagyobbik probléma a tartás, a következetesség hiánya. Hiszen mára evidencia az, hogy a számos náci, antiszemita botránnyal lebukó Jobbik és korábban még a párt betiltását is követelő, ellenük tüntető Gyurcsány-párt egy szörnyházasság keretében most már egy politikai családot alkot.

Forrás: Mandiner

De beválogatták a szörnycsapatba az MSZP-t is, amely korábban szintén tüntetett a Jobbik ellen, sőt mára már olyan idilli a viszony köztük, hogy épp Tóth Bertalan MSZP elnök vetette fel a Jobbikkal közös EP-lista ötletét egy januári tüntetésen.

Karácsony Gergely, a szocialisták főpolgármester-jelöltje pedig élő adásban kezdte el mentegetni a Jobbik náci botrányait és kijelentette, hogy szerinte nem volt nácizmus Gyöngyösi Márton zsidókat listázni szándékozó parlamenti felszólalása.

Nyugodtan rögzíthetjük, hogy ezzel az ellenzék teljesen elveszítette a még megmaradt erkölcsi tartását, és egy elvtelen, gusztustalan politikai masszává változott, amelyre egyetlen józan gondolkodású ember sem bízna egy nagyobb bevásárlást sem, nem hogy az ország vezetését.

Budapest, 2018. december 17. Szabó Tímea, a Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője beszél, mögötte Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, Székely Sándor DK-s országgyűlési képviselő és Szél Bernadett független képviselő (b-j) az MTVA-székház előtti kormányellenes tüntetésen 2018. december 17-én. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az ellenzék ötlet és politikai képesség híján, szerencsétlen, vert hadként fut neki a tavaszi ülésszaknak, és egyre mélyebbre süllyed az erkölcsi fertőben.

Tovább kívánja folytatni a jelentős felhatalmazottsággal rendelkező Parlament, és a nagy többséggel megvalasztott kormány munkájának az ellehetetlenítését. Hiszen ez sokkal egyszerűbb mint dolgozni, és amúgy sem futja tőlük többre.