Kiengedték a börtönből a Dózsa György úti gázolót

Az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és két fő ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása, és egyéb bűncselekmények miatt, a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper előkészítő tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2019. január 25-én.
Vágólapra másolva!
M. Richárd 2017. májusában a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott a budapesti Dózsa György úton, amikor összeütközött egy Citroënnel. A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek. A férfi máig előzetes letartóztatásban volt, de most kiengedték a börtönből, és Pest megyében szabadon mozoghat. Komoly műtét vár rá és a szívével vannak problémák. 
Vágólapra másolva!

Ma a bíróság megszüntette M. Richárd letartóztatását, Budapesten valamint Pest megyében bűnügyi felügyelet alá került, vagyis szabadon mozoghat

– írja az Origónak elküldött közleményében a férfit védő dr. Koltai Zsuzsanna és dr. Wagner Ádám.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Azért döntött így a bíróság, mert

M. Richárdnak szívproblémái vannak és rövidesen megműtik.

Ezt egy orvosszakértői vizsgálat is alátámasztotta.

Ahogy azt korábban megírtuk, M. Richárd tavaly májusban a megengedettnél jóval gyorsabban hajtott luxusautójával a Dózsa György úton, amikor összeütközött egy Citroënnel. A balesetben ketten meghaltak.

M. Richárd a baleset előtt kábítószerezett, de abban az időszakban még jogosítványa sem volt.