Viccből hívta ki a rendőröket, de nem nevetett, amikor megkapta a büntetését

112, segélyhívó, Vészhelyzeti Információs Központ néven egy világszínvonalú telefonos segélyhívó rendszer kezdte meg működését a Fővárosi Közterület-felügyelet Akadémia utcai bázisán
Vészhelyzeti Információs Központ Budapesten az Akadémia utcában, ide futnak be a hazai 112-es segélyhívások (illusztráció).
Vágólapra másolva!
A 47 éves kecskeméti férfi részegen hívta fel a rendőröket azzal, hogy megkéselték és kirabolták. 
Vágólapra másolva!

A 112-es központi segélyhívó számot még tavaly júliusban hívta fel a részeg férfi, miután összeveszett egy barátjával. A diszpécsernek azt mondta, a kecskeméti Mezei utcában támadták meg őt, megszurkálták, majd elvették a pénzét. A Kecskeméti Rendőrkapitányság rendőrei azonnal a helyszínre mentek, de

nem találtak ott senkit, még a telefonálót sem.

Illusztráció Forrás: MTI/Beliczay László

Az ügyben a megyeszékhelyi rendőrkapitányságon eljárás indult, amely során kiderült, hogy a férfi viccből hívta a 112-es számot. Az eljárás során szabadlábon védekező 47 éves férfit a nyomozók hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyét az illetékes ügyészségen folytatják – írta közleményében a rendőrség.

Tavaly szeptemberben a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem közös kampányfilmet forgatott arról, milyen esetekben kell tárcsázni a segélyhívót. Az operátorok a legszürreálisabb példákat válogatták ki a beérkező 16 millió hívásból.