Drogozott-e Lovasi András, mielőtt súlyos balesetet okozott?

Dózsa György út, baleset, rendőr, 2019.03.27.
Vágólapra másolva!
Kérdezni nem lehet tőle, de állítólag hamarosan megírja saját verzióját Lovasi András a szerdai balesetről, amelyben luxusterepjárójával letarolt egy rendőrautót. Két rendőr sérült meg, egyikük nagyon súlyosan, a kulcscsontja több helyen eltört, három foga is kitört. Az énekes korábban nyíltan beszélt a róla készült könyvben a kábítószerrel való kapcsolatáról. Frissítés: Lovasi késő délután a Facebookon közzétett egy közleményt, amelyben érdemben nem válaszol egyetlen felmerülő kérdésre sem. Részletesebben a cikk alján olvashatják a válaszát.
Vágólapra másolva!

Lovasi András popzenész több tízmilliós luxusterepjárójával letarolt egy rendőrautót. A rendőrautóban két rendőr ült, mindketten megsérültek.

A baleset erejét jól jelzi, hogy

a rendőrautó úgy összeroncsolódott, hogy abból csak nagy nehézségek árán tudták kiszabadítani a sérült rendőröket.

Több tűzoltó, speciális szerszámokat is bevetve feszítette fel az összetört autót.

Forrás: Facebook/Zsaruellátó

A fotót a Zsaruellátó nevű Facebook-csoport tette ki. Az ő belső információik szerint mind a két rendőr megsérült, egyikük csütörtökön még kórházban volt.

A Blikknek egy szemtanú elmondta, hogy a terepjáróban egy férfi ült, aki egyfolytában idegesen telefonált, úgy tűnt, neki nincs semmi baja. Ő lehetett Lovasi András, aki – szemben a vétlen, munkájukat végző rendőrökkel – egyetlen karcolás nélkül megúszta a balesetet.

Forrás: Facebook/Zsaruellátó

A történtek után többen keresték, de senkinek sem nyilatkozott. Mindezt a koncertszervezője azzal magyarázta, hogy egy nagyon fontos koncertre készül.

Miután nem értük el Lovasi Andrást, mi is megkerestük a koncertszervező Balassa Jánost. Szerettünk volna kérdést feltenni Lovasinak:

  • Drogozott-e a baleset előtt?

A drog azért is bír nagy jelentőséggel, mert Lovasi korábban az életéről szóló könyvében mesélt arról, hogy „bizonyos" sütemények elfogyasztása után – vagyis marihuánás sütemények – a saját számaikat sem tudták eljátszani a koncerten.

Balassa közölte, hogy Lovasival nem beszélhetünk - az énekes telefonja egyébként folyamatosan ki van kapcsolva - és kérdéseinkre ő sem válaszol. Annyit mondott kora délután, hogy később fognak kitenni egy közleményt a közösségi oldalra.

Szerettük volna megtudni, hogy miért nem kérdezhetjük magát Lovasit (nyilván tudjuk az okot, ha közleményt ad ki, abban nem kell magyarázkodni, kérdésekre válaszolni), de Balassa mindezt azzal ütötte el, hogy elégedjünk meg a közleménnyel, ahogy ezt minden más újságíró is tette. Hogy kik ezek az úgynevezett újságírók, azt nem árulta el.

Bármit is ír Lovasi, az ügyben büntetőeljárás indult - tudtuk meg a rendőröktől.

Frissítés: Lovasi András késő délután a Facebook oldalára tett ki egy közleményt. Ebben a felmerült kérdésekre nem válaszol, egy szót sem ír arról, hogy drogozott-e. Sőt, meglehetősen abszurd módon a kereszteződésre fogja a balesetet: "a Dózsa György úton a Damjanich utcai kereszteződéséhez értem, amely – mint azóta tudomásomra jutott – közismerten balesetveszélyes helyszín". Azt nem részletezi, hogy mitől lenne balesetveszélyes egy olyan kereszteződés, ahol lámpák irányítják a forgalmat (a szemtanúk szerint Lovasi tilos jelzésen ment át). Meglepő a közleményben, hogy nem ismeri el, hogy ő okozta a balesetet, de azt sem állítja, hogy nem.