Manferd Weber megint a szélsőbaloldalnak hízeleg

Vágólapra másolva!
Napirendre kellene vennie az Európai Tanácsnak az alapszerződés hetes cikke szerinti, Lengyelországgal és Magyarországgal szembeni eljárások kérdését – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) lista- és frakcióvezetője. Az elmúlt napokban a szélsőbaloldali zöld frakció tagja, Judith Sargentini többször is kifogásolta, hogy a miniszterelnökök és elnökök alkotta tanácsban nem jut előrébb a Soros-Sargentini jelentés ügye. Webernek a szélsőbaloldal szavazataira is szüksége lehet ahhoz, hogy elnöknek válasszák, ezért tesz most szívességet Sargentininek.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Weber arra szólította fel Donald Tuskot, az Európai Tanács elnökét, hogy mielőbb vitassák meg az ügyet az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő testületben.

Felszólalásában Weber kifogásolta, hogy a miniszterek tanácsában hónapok óta húzódik a jogállamisági eljárás. Azt is mondta:

„Nagyon intenzív vitáink voltak az Európai Néppárton belül, és múlt héten felfüggesztették a Fidesz tagságát, ami jelzi, hogy nem akarjuk követni a Magyarország választotta utat.”

Weber megint a saját javaslata mellett kampányolt, ami szerint automatikusan és rendszeresen értékelnék az EU minden tagállamát, és sárga, illetve piros lapokat osztogatnának.