Nem kérnek a kutyafuttatóból a békéscsabaiak

Vágólapra másolva!
"A kutyaügy nem közügy"-  állítják annak a panelházak lakói, akik azért küzdenek, hogy a ne épüljön kutyapark a közelükbe. Szerintük sokkal nagyobb szükség lenne játszótérre, mivel a környéken sok gyerek lakik.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi közgyűlésen felvetődött, hogy a vagyonkezelő benyújtott egy pályázatot, hogy egy háromszáz négyzetméteres, kutyafuttatót építsenek Békéscsabán a Bartók Béla út és a Petőfi utca sarkán álló lakótelep környékén.

A helyiek képviselői azonban elmondták: nem szeretnék, ha a kutyafuttatót alakítanának ki a környékükön. Ennek több módon is hangot adnak:

leveleket írtak a polgármesternek és az önkormányzati képviselőknek, illetve aláírásokat gyűjtenek a környék lakóitól.

Több okot is felsoroltak, hogy miért nem pártolják az ötletet:

egyrészt zavarná őket a zaj, az állandó ugatás és futkározás, másfelől pedig nem szeretnének ürüléket és koszt látni az utcájukban.

Úgy gondolják, nem a belváros területe lenne erre a legjobb hely, a kutyatulajdonosok oldják meg máshol a sétáltatást. Ezenkívül hozzátették, hogy mivel a környéken sok a gyerek, különösen, hogy

bölcsőde, óvoda és általános iskolák is vannak itt, több értelme lenne egy játszótér vagy park kialakításának.

A közgyűlésen elhangzott, hogy – szintén a Bartók Béla út és a Petőfi utca sarkán – a templom és az általános iskola közötti területre tervezhetnék a kutyafuttatót.