Börtönbe kerül a kecskeméti nő, aki leszúrta élettársát

Vágólapra másolva!
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését, amely 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a kecskeméti nőt, aki egy vita közben megkéselte élettársát - írja a Bíróság oldala. 
Vágólapra másolva!

A nő és párja 1996 óta éltek élettársi kapcsolatban, amely kezdetben harmonikus volt, aztán megromlott, mert a pár rendszeresen italozott, leginkább a nő pénzén. A férfi egészségi állapota leromlott a folyamatos alkoholfogyasztástól.

Részegen egyre többet veszekedtek a pénz miatt.

Főleg azért, mert a férfi egyre több adósságot halmozott fel, hogy még több alkoholt vegyen. Emiatt megélni sem maradt pénzük. 2018. április 7-én a férfi elment a boltba, és vett egy liter vodkát, melyet a még aznap közösen megittak. Estére ismét veszekedni kedtek, mire a nő párja tartozásairól beszélt, majd hangosan szidni kezdték egymást. A férfi - hogy véget vessen a vitának- elvonult a fia szobájába, és lefeküdt az ágyára. A nő utánament egy késsel a kezében, és megfenyegette, hogy menjen ki a szobából, mire a férfi kinevette, és közölte, hogy egyáltalán nem fél tőle.

A nő ezen annyira feldühödött, hogy társa mellkasába szúrta a kést, majd kiment a szobából.

Amikor észrevette, hogy a férfi nem lélegzik, telefonált a fiának, aki rendőröket és mentőt hívott. A férfi életét már nem tudták megmenteni, a nőt pedig őrizetbe vették és kihallgatták, amelynek során elismerte a gyilkosságot.

A Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú tárgyaláson, Kecskeméten kiszabott büntetést, így a nőt

7 év börtönre ítélték,

és szintén 7 évre eltiltották a közügyektől is.