Voltak-e alvilági kapcsolatai az eltűnt, maglódi vállalkozónak?

Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
A luxusautók szerelésével és felújításával foglalkozó Pintér Gyula május 10-én indult el maglódi otthonából, azóta nem látta senki, és nem adott magáról életjelet. Répa nevű kutyáját Szlovákiában találták meg, az autóját pedig ismeretlen személy visszavezette a házához. A Borsnak Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese azt mondta, ez mind csak elterelés lehetett. Az egyik barátja is megszólalt. Szerinte nem mozgott alvilági körökben. 
Vágólapra másolva!

Pintér Gyula egyik közeli barátja szerint a vállalkozónak nem voltak alvilági kapcsolatai. Antal István, többszörös magyar bajnok autóversenyző egy Ferrarit vitt korábban a vállalkozó műhelyébe, akkor találkoztak először.

"Négy-öt éve ismerem Gyulát, egy nagyon korrekt embernek tartom, és ki merem jelenteni, hogy nem mozgott alvilági körökben, kerülte ezt a közeget.

Ha zűrös ügybe keveredett, sosem maga próbálta megoldani, hanem a rendőrséghez fordult.

Ilyen eset volt, amikor néhány éve Ferrari-alkatrészeket loptak el a műhelyéből, a tolvajt később elfogták, az alkatrészek egy ágyneműtartóból kerültek elő. Az üzletben is korrektül viselkedett, mindig elmondta, hogy milyen munka mennyibe kerül, és pontosan mikorra fog vele elkészülni, és ezekhez mindig is tartotta magát. A baráti kör egyfolytában azt találgatja, hogy mi történhetett, de nincsenek elképzeléseink.

Nem tudok róla, hogy szlovák ügyfelei is lehettek Gyulának, külföldi munkákat nem vállalt, itthon dolgozott"

– magyarázta a Borsnak a férfi.

Pintér Gyula Forrás: Facebook

Félrevezetés lehetett a kutya és az autó

Pintér Gyula szeretett kutyáját, Répát, az eltűnése utáni napokban találták meg Szlovákiában, a fekete Hummerét pedig valaki visszavitte a vállalkozó házához másnap éjjel.

– mondta a lapnak Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese. Szerinte jól teszik a nyomozók, hogy bűncselekményként kezelik az ügyet, mert így nagyobb a jogkörük.

"Egy viszonylag zárt közösségben élt a férfi, így első lépésként mindenképpen feltérképezném az ismerőseit.

Aztán sorra venném azokat, akikkel elszámolási vitában állhatott, de első körben mindenképpen az ismerősei között kutakodnék" – magyarázta. Az otthonához közeli és a határátkelőnél lévő kamerákat is ellenőrizni kell, ami nem lesz egyszerű, mivel nem lehet tudni, hogy milyen autót kell keresni pontosan.

Ahogy korábban megírtuk, Pintér Gyulát a rendőrség előbb eltűnt személyként kereste, ma már emberrablásként kezelik az ügyet.

Mivel a kutyája Szlovákiából került elő, az ottani hatóságok is segítenek a nyomozásban.

A férfi családja szerint mindenki kedvelte a vállalkozót, mindössze egy haragosa volt, egy szlovákiai férfi, akinek fegyverviselési engedélye is van.