Fidesz: Botkáék arrogáns módon elhallgattatnák az igazságért küzdőket

Vágólapra másolva!
Felháborítónak tartja a szegedi Fidesz és Fidelitas, hogy a városvezetés, "Botka László és emberei (...) arrogánsan próbálják elhallgattatni az igazságért küzdőket". Erről Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke és Korponyai Ernő, a Fidelitas helyi elnöke beszélt Szegeden, ahol egy bírósági ítéletre reagáltak.
Vágólapra másolva!

Korponyai Ernő kifejtette: a szegedi parkolóbérletek ügyében tavaly a Gyulai Járásbíróság első fokon börtönbüntetésre ítélte Botka László MSZP-s polgármester közvetlen munkatársait, az egyik alpolgármestert, a jegyzőt és a kabinetfőnököt.

Az ezzel összefüggésben indított fidelitasos plakátkampány miatt az említett vezetők feljelentést tettek a Fidelitas és Korponyai Ernő ellen - egyebek mellett rágalmazás és képmással való visszaélés miatt -, és 5-5 millió forint sérelemdíjat követeltek a szervezettől.

A szegedi bíróság azonban első fokon elutasította a keresetüket, mondván, nem történt jogsértő magatartás - közölte a szegedi Fidelitas elnöke.

Szavai szerint Botka László és emberei mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy elhallgattassák a Fidelitast, hogy elhallgassák az igazságot, a mostani döntés azonban megerősítette a Fidelitast abban, hogy

a szegedieknek joguk van tudomást szerezni az igazságról.

Tápai Péter felháborítónak és elítélendőnek minősítette azt az "arrogáns választ" a városvezetés részéről, amit szerinte az ügyben tanúsítottak Korponyai Ernő ellen, aki nem akart mást tenni, minthogy a helyiek elé tárja az igazságot "a szegedi parkolási botrány néven elhíresült ügyben". "Nem fogjuk tűrni, hogy ilyen arrogánsan, ilyen dühödten próbálják elhallgattatni azokat, akik az igazságért küzdenek" - mondta a szegedi Fidesz alelnöke.