Herczegh Anita: A gyerek tengernyi öröm és kihívás

ÁDER János; HERCZEGH Anita; KARDOSNÉ GYURKÓ Katalin; KUTASSY Jenő; HÖLVÉNYI György
Budapest, 2019. május 4. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (középen, jobbra), Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke (középen, balra), Kutassy Jenő, a NOE elnök-helyettese (középen) és Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője (b, takarva) a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaváró rendezvényén a Hajógyári-szigeten, a Szekér csárdában 2019. május 4-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A gyerek világra jöttével a családban új időszámítás kezdődik: egy csodálatos korszak tengernyi, sohasem tapasztalt örömmel és kihívással, mindennél erősebb szeretetkapcsolatokkal – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a Nagycsaládosok Országos Egyesülete rendezvényén, az óbudai Hajógyári-szigeten.
Vágólapra másolva!

Az egyesület immár negyedik alkalommal szervezte meg babaváró rendezvényét, „Ha gyermek születik a világra, család is születik” mottóval. Mint Herczegh Anita, az esemény díszvendége beszédében kiemelte, a babaköszöntő nap olyan örömteli együttlét, amelyben a kicsinyek és a nagyok egyetlen hatalmas közösséget alkotnak.

„Az újszülöttek nemcsak annak a családnak az életét gazdagítják, amelybe érkeznek,

a nagyobb közösségre is áldásként hatnak.

Egy gyermek képes mozgásba hozni a jó erőket, megmozgatni a szülőket, a barátokat, sőt a szomszédokat és az idegeneket is, akik boldogan és önzetlenül ajánlják fel segítségüket” – idézte a köztársasági elnök felesége Lisa Miller amerikai pszichológust.
Hozzáfűzte: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) babaköszöntő rendezvényével együtt mondanak igent az életre, a családra, az egymás iránti szeretetre.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, (középen balra) és Kutassy Jenő, a NOE elnök-helyettese a Nagycsaládosok Országos Egyesületének babaváró rendezvényén Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében arról szólt, hogy az új életeket, a jövőt köszöntik ezen a napon. Hozzátette: idén a tavalyinál is több, közel

440 gyerek született az egyesület családjainál.

„Létünk egyik legcsodálatosabb beteljesedése a belőlünk fakadó élet. A gyermek több mint vigasz, bátorítás. A gyermek áldás, lehetőség, hogy az életünkben felfedezett értékeket megmutassuk számukra, hogy továbbadjuk életünk kincseit, hogy lássuk őket kibontakozni” – mondta a MOE elnöke.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, az egyik első vidéki nagycsaládos egyesület megalapítója hangsúlyozta: az EU-ban is egyedülálló, amit a NOE csinál, tevékenységét méltán ismerték el Európa-díjjal. Kiemelte: gyerekeinknél nincs nagyobb érték, ezért annyit legyünk velük, amennyit csak lehet.

„Önök saját életükkel példát mutatnak másoknak, hogy gyerekekkel jó lenni” – mondta a nagycsaládosok előtt az EP-képviselő. A NOE babaköszöntő rendezvényén emléklapokat adtak át. A családoknak ebéddel szolgáltak, a gyerekeknek koncertet, foglalkozásokat tartottak.