Vona Gábor: Itt van az új haverom, hallgatod a vakerom - videó

Vágólapra másolva!
"Sziasztok dude-ok, újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova, iratkozzál fel YouTube-ra, itt van egy új haverom, hallgatod a vakerom" - vajon ki rappelte el a következő, kicsit együgyűnek tűnő sorokat? Animal Cannibals? Vagy netalán egy feltörekvő új tehetség? Egyik sem: személyesen Vona Gábor, az antiszemita Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje kezdett gengszterrappelésbe. 
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki térfélen nem példa nélküli a politikusi mélyrepülés, de amit Vona Gábor az elmúlt egy évben bemutatott, az minden eddigin túlmutat. Az antiszemita Jobbik bukott elnöke egy év leforgása alatt valóságos revolúciós csodát prezentált a magyar nyilvánosságnak, amelynek gyönyörűen megmutatkozik az íve:

  • 2018. április 8-áig délután 7 óráig Magyarország miniszterelnökének képzelte magát, hogy aztán
  • 2018 augusztusától már sikeres, tekintélyparancsoló, és széles tömegekre hatást gyakorló vloggernak higgye magát, hogy
  • aztán most keddre eljusson a csúcsok csúcsára: egy sikeres gengszterraper bőrébe bújjon.

Ugyanis nem kevesebb történt, minthogy öt nappal az európai parlamenti választás előtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a vlogműsorát felvezető videóban gengszterrapperré változott, és az alábbi hatsoros, saját gyártású versikéjét adta elő:

"Sziasztok dude-ok,

Újra itt a vlog, biztos vagyok benne, hogy hasítani fog, el ne menjél sehova,

iratkozzál fel YouTube-ra,

itt van egy új haverom,

hallgatod a vakerom."

Nem könnyű eldönteni, hogy Vonának a politikához vagy a költészethez van nagyobb tehetsége, az mindenesetre biztos, hogy Giajjenno "gengszterrapper/művész/költő" társaságban mutatta be az előadását. Utóbbiról azt érdemes feljegyezni, hogy a Slágergyár című rapköltemény hozta el a hírnevet számára, aminek az alábbiak a legfelemelőbb sorai.

"Melegítő Jordan meg Marlboro.
Full aranyba jövök, mint egy egyiptomi fáraó!
Nekem állva jó, nektek beállva bro.
Bármit teszek, úgyis bírságol a kárnáló."

Itt tudja megnézni a két rapper produkcióját:

Mindenképpen érdemes egy pillantást vetni a videó alatti kommentfelületre, ahol a pár jobbikos kötődésű hozzászólón kívül, a többség tetszését nem igazán nyerte el Vona alkotása és előadásmódja. A Jobbik ifjúsági tagozatához kötődő Zmák Tamás is lesújtó véleménnyel volt a produkcióról, és a következőket írta: "Hát ez valami überégő... Ez már az Animal Cannibals-nél is szekunder szégyenérzetet vált ki, de ebben az esetben Reichstag-élmény." Ezen Vona valamiért borzasztóan felhúzta magát, és a következőkkel támadott vissza:

Forrás: Facebook