Dunai hajóbaleset: négy újabb áldozatot találtak tegnap este óta a búvárok

hajó, mentés, baleset, Duna, hableány, 2019.06.06.
Vágólapra másolva!
Tegnap estig 15-re emelkedett a múlt heti hajótragédia áldozatainak száma, ma viszont újabb holttesteket találtak meg a Dunában, összesen négyet. Bár még nem azonosították mindegyiküket, de valószínűleg a baleset áldozatai ők is. 
Vágólapra másolva!

Szerda este jelentették be a rendőrök, hogy a Margit hídnál és Ercsinél megtalált két nő a múlt heti hajóbalesetben halt meg. Így tegnap este még 11 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét keresték eltűntként.

Tegnap éjjel és ma viszont újabb holttestek kerültek elő, volt, akit már sikerült azonosítani.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Az elsőt Budapesten, a Szabadság hídnál találták meg, még az éjszaka. Ma azonosították a dél-koreai férfit, a tragédia tizenhatodik áldozatát. Délelőtt pedig Budapesten, a Rákóczi híd közelében találták meg és emelték ki a Duna vízéből egy férfi holttestét. Délutánra őt is azonosították: egy dél-koreai férfi.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezután nem sokkal Érden is találtak egy holttestet, de az azonosítása még tart. A negyedikre szintén Budapesten, a Bálna közelében bukkantak. A Ripost úgy tudja, hogy ez a holttest a magyar matrózé, P. Jánosé.

Elképzelhető, hogy a ma megtalált holttestek már a kifeszített Hableányból kerültek elő, amelynek minden ablaka betört, és így az áradó Duna könnyen kimossa onnan a halálos áldozatok testét.

Összesen 19 áldozat holttestét találták meg, tehát még kilencen vannak, akikről egyelőre nem tudunk semmit.

Szonárkép a Duna mélyén fekvő Hableány roncsáról Forrás: Origo

A Hableány sétahajó május 29-én este, mindössze 7 másodperc alatt süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten összesen 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, és hét holttestet találtak meg akkor.

A rendőrség térképen jelzi a megtalált holttestek helyét és számát.