Karácsony a parkolási cirkusz miatt egyre kínosabb helyzetbe kerül

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 26. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa, az ellenzék főpolgármester-jelölti előválasztás győztese az eredményhirdetésen a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) budapesti székházában 2019. június 26-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Háromszázezres fizetésért toboroz parkolóőröket a zuglói önkormányzat, mert holnaptól már saját alkalmazottakkal kellene ellátnia ezt a feladatot - írja a Magyar Nemzet. A Fidesz budapesti szóvivője hétfőn felszólította Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd nevű baloldali törpepárt zuglói polgármesterét, az ellenzéki balliberálisok főpolgármester-jelöltjét, hogy mielőbb tájékoztassa a lakosságot a kerületi parkolás ügyében.
Vágólapra másolva!

A Karácsony Gergely vezette, pénzügyileg az összeomlás szélén lévő, gyakorlatilag a fizetésképtelenség határán álló kerület rohamtempóban keres munkatársakat mind az önkormányzat honlapján, mind az állásportálokon, de még apróhirdetési oldalakon is.

Méghozzá havi bruttó 300 ezer forint alapbérért, évi 200 ezer forint kafetériajuttatásért, korlátlan hívás- és internethasználattal, utazási támogatással, munkaruhával és BKK-bérlettel

foglalkoztatna parkolási ellenőröket határozatlan idejű munkaviszonyban a Zuglói Polgármesteri Hivatal.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a múlt hétig mindössze néhányan jelentkeztek a május vége óta futó hirdetésekre, pedig nagyon kellenének: a zuglói képviselő-testület döntése értelmében ugyanis holnap reggeltől már az önkormányzatnak kell ellátnia a zuglói fizetőparkolással összefüggő feladatokat.

– közölte Zsigmond Barna Pál sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd botránypolitikusa, az ellenzék főpolgármester-jelöltje Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A nagyobbik kormánypárt budapesti szóvivője úgy fogalmazott: a Fidesz mielőbbi választ vár a zuglói polgármestertől arra, hogy milyen intézkedéseket tett az ügyben.

– kérdezte Karácsony Gergelyt a fideszes politikus.

Zsigmond Barna Pál azt is mondta:

Karácsony Gergely alkalmatlansága egyre szűkülő zsákutcába viszi Zuglót.

Miközben a botrányos parkolásüzemeltetési szerződéseken keresztül napi egymillió forint folyik el, a polgármesterről úgy pattannak le az érdemi megoldási javaslatok, mint egyszeri szocialista az ajtóról – fogalmazott a politikus Kunhalmi Ágnes MTVA-székházban történt esetére utalva.

Karácsony Gergely sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban. Sőt, ez nem először történik, már 2017-ben is született döntés arról, hogy száz óra ingyenes lesz a kerületben, aminek a végrehajtását szintén halogatja – tette hozzá.

Botrány botrányt követ Karácsonynál

Karácsony Gergely, az ellenzéki főpolgármester-jelölt, Zugló botránypolgármestere elképesztő módon hagyja figyelmen kívül a városrész lakosainak a véleményét. A baloldali politikus mintaprojektje, a Pillangó park felújítása ugyanis hihetetlenül megdrágult Zuglónak, miközben már több mint féléves csúszásban van. Az egész felújítás háromszoros áron legalább 600 millióba kerül majd, miközben januárban, de legkésőbb februárban el kellett volna készülnie.

A lakók közösen próbálnak meg fellépni Karácsony Gergely ámokfutása ellen, többek között petíciót és egy tízpontos tiltakozó listát is átadtak az önkormányzatnak. Ebben például ellenezték kilencvenhárom fa kivágását, sokallták a zöldterületek helyére szánt rengeteg térkövet, illetve fölöslegesnek tartották a néhány éve elkészült, jó állapotú járda felszedését.

Karácsony Gergely tehát úgy változtatta meg a környéken élők lakókörnyezetét, hogy egyébként azt senki sem kérte, nem volt rá igény. Az ottaniak úgy szerették a békés, csendes kis parkot, ahogyan volt.