Karóval ütött le egy 15 éves fiút, hogy ellopja a telefonját - videó

karó, rablótámadás
Vágólapra másolva!
Karóval ütött le egy 15 éves fiút egy férfi az egyik budapesti buszmegállóban azért, hogy ellopja a telefonját. A fiú épp az édesanyjának írt üzenetet, amikor hátulról akkora erővel ütötték fejbe, hogy még a telefonja is kiesett a kezéből. A támadó ekkor felkapta a telefont és elszaladt. A TV2 Tények információi szerint az elkövető épp felfüggesztett börtönbüntetését töltötte, a mostani támadásért akár hét évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A rablótámadás a főváros egyik 17. kerületi buszmegállójában történt. Egy férfi a megállóból átjön a túloldalra és egy hatalmas, kihegyezett karóval a kezében riogatja a járókelőket. Majd hátat fordít és visszamegy a megállóhoz.

A buszmegállóban a padon egy 15 éves fiú ül, a telefonját nyomkodja. Épp az anyukájának ír üzenetet, amikor a férfi mögé áll,

felemeli a 140 centis karót, mintha csak egy golfütő lenne, és lesújt egy hatalmasat a megállóban ülő fiú fejére.

Mutatjuk lassítva is a felvételt:

A hatalmas ütéstől a 15 éves fiú kezéből kiesik a telefon. A képernyője világít a sötétben, jól látni, hogy

az ütés után a támadó férfi felkapja a fiú telefonját és elszalad a helyszínről.

A Tények úgy tudja, hogy az ütéstől a fiú tarkója felrepedt és agyrázkódása lett.

A nyomozás során azonban kiderült:

csak a szerencsén múlt, hogy a fiúnak nem lett súlyos, életveszélyes sérülése.

A fővárosi főügyészség a 20 éves, gödöllői, büntetett előéletű férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a fővárosi törvényszéknél.

A 20 éves vádlottat korábban már elítélték,

épp a felfüggesztett börtönbüntetését töltötte novemberben, amikor rátámadt a megállóban várakozó fiúra.

Figyelemmel arra, hogy a sértett egy 15 éves fiú, az új büntetőeljárási törvény szerint az ügyészség a vádiratban arra is indítványt tett, hogy különleges bánásmódot igénylő személyként kezelje őt a bíróság.

Ennek megfelelően, amennyiben lehetséges, távmeghallgatás útján hallgassa meg, illetve csak külön kérésére lehet őt szembesíteni a vádlottal.

Információk szerint

a 20 éves gödöllői férfi az elkövetéskor részeg volt és be is volt gyógyszerezve.

Az ügyészség 7 év 6 hónap szabadságvesztés és 7 év a közügyek gyakorlásától való eltiltás mellékbüntetés kiszabását kérte a Fővárosi Törvényszéktől.