Szabályosan kivégeztek egy félős kiskutyát egy ''állatbarát'' szálláson

Vágólapra másolva!
A kétéves kutya gazdáját is vasrúddal ütötte az egyik tulajdonos Siófokon.
Vágólapra másolva!

A Kutyabaráthelyek-nek a családapa azt nyilatkozta, hogy egy szálláskereső oldalon találták meg a siófoki apartmant, amelyet állatbarát helyként hirdettek. A család lefoglalta a szállást, ahova hétfőn meg is érkeztek. Magukkal vitték kétéves, kis testű kutyájukat is.

A helynek több tulajdonosa is van. Egyiküknek – nem annak, amelyiktől a szállást bérelte a család – nem tetszett, hogy kutya van az egyébként állatbarát apartmanban. Kedd reggel a család hallotta, hogy a férfi üvöltözik az udvaron a kutyájukkal. Azt kiabálta, hogy „takarodjon”, és fenyegetőzött az állat felrúgásával. Szerdán ez megismétlődött, ezért a gazda kiment, hogy beszéljen a tulajdonossal.

A férfi fenyegetőzve elmondta neki, hogy attól fél, megharapja őt a kétkilós kutya.

– mondta el a családapa, aki a konfliktus után fogta a kutyát, és bevitte a házba. Később, amikor sétálni indultak volna, úgy döntött, hogy rendezi a vitát a tulajdonossal. Ölében a kiskutyával elindult a férfihez, aki azonban nem akart békülni.

Először csak fenyegetőzött, de akkor már a gazdának is azt mondta, hogy felrúgja.

Veszekedni kezdtek, majd a férfi felkapott egy vasrudat, és nekiesett a gazdának. Eltalálta az állatot is, ami valószínűleg azonnal elpusztult.


„Nem tettem semmilyen fenyegető lépést, nem adtam erre utaló jelet. A kutyusunk sem. Nem értjük, miért viselkedett így. Családtagként szerettük. Még csak kétéves volt” – tette hozzá megtörten a férfi.

A család feljelentést tett.

– mondta el a lapnak Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Orbán Zoltán rendőrőrnagy.