Nem létező projekttel kampányol Botka

Botka László alakuló ülés beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A szegedi polgármester pénteken tervezi bedobni a kampány csúcsígéreteit, így többek közt a rakpart átépítésének látványelemekkel megspékelt terveit - értesült a Pesti Srácok. A cikk szerint a probléma a tervekkel az, hogy az egy óriási lufi, mivel jelen állás szerint a Modern Városok Programjának a kormányzat által jóvá nem hagyott projektjéről van szó. A kormányzat elutasításának az oka pedig az, hogy a tervek elnagyoltak, a projektötlet kidolgozatlan, ebben a formában pedig nem támogatható. Bár a Modern Városok Program kormányzati felelőse személyesen is járt Szegeden, és segítséget ajánlott Botka László polgármesternek, ő a lap szerint nem kereste a kapcsolatot, és nem fogadta el a segítséget. 
Vágólapra másolva!

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, egyben a Modern Városok Program szegedi kommunikációs felelőse közleményt adott ki, amelyben azt írta: Patyomkin-faluval, nem létező fejlesztésekkel kampányol a szegedi polgármester.

Bartók úgy tudja, hogy péntek délután a rakpart fejlesztését tervrajzok kíséretében jelenti be Botka, annak ellenére, hogy a múlt héten Szegeden járt Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program kormányzati felelőse, aki elmondta, hogy a projekt támogatását ebben a formában elutasította a kormány.

Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor

Az államtitkár elmondta, hogy Szeged és a kormányzat között semmiféle kapcsolat nincsen a Modern Városok Programmal kapcsolatban, pedig ő maga személyesen is megadta elérhetőségeit a polgármesternek.

Gyopáros Alpár azt sem értette, hogy a szegedi városvezetés miért nem tesz további lépéseket a saját fejlesztési tervei megvalósulásáért, miért nem keresi a kormányzattal a párbeszédet.

– jelentette ki közleményében a program szegedi kommunikációs felelőse.

A PS arról is ír, hogy Botka szinte kizárólag más tollaival ékeskedik, mivel az új szegedi uszoda uniós forrásból épül, a kajak-kenu világversenyeknek is otthont adó Maty-ér pedig kormányzati támogatással újult meg.

A hamarosan épülő 8300 fős új csarnok és az egyetemi, illetve SZVSE-atlétikapálya sem a polgármester érdeme. Ezek is mind a kormányzat által előfinanszírozott EU-s beruházások – hangsúlyozza Bartók Csaba.

Kiemelte, hogy a rakpartprojekthez konstruktív párbeszéd és tetterő kellene a látványtervek mutogatása és a szegediek egyértelmű félrevezetése helyett.

- mondta Bartók.