Választási csalás miatt vádat emeltek egy jobbikos képviselővel szemben

FARKAS Gergely; MAGYAR Zoltán
Budapest, 2019. március 18. Magyar Zoltán (b) és Farkas Gergely, a Jobbik képviselői az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. március 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Központi Nyomozó Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat Farkas Gergely, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője ellen a Kecskeméti Törvényszéken.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint Farkas Gergely 2018. márciusában, az országgyűlési választást megelőzően – a Jobbik Bács-Kiskun megyei 5. számú országgyűlési egyéni választókerületben nyilvántartásba vett képviselőjelöltjeként

– a Lehet Más a Politika nyilvántartásba vett képviselőjelöltjének egy beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, kifizeti neki a kampányra addig fordított hatszázezer forint költségét.

Ezen felvetéssel a vádlott a képviselőjelöltet passzív választójogának gyakorlásában anyagi juttatás ígéretével törekedett befolyásolni, amely ajánlatot azonban a jelölt visszautasított - közölte az ügyészség.

Farkas Gergely (jobboldalt) ellen vádat emeltek Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség Farkas Gergelyt gyanúsítottként hallgatta ki, aki tagadta bűnösségét. A vádiratban a vádlott terhére rótt közigazgatás rendje elleni bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.