Vágólapra másolva!
Két hete a szocialista Őrsi Gergely szinte szaladt bejelenteni a második kerületi képviselőjelölteket. Viszont a 14 körzetből csak 13-at állított ki, ugyanis az egyik helyen valóságos háború tört ki.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki civakodás így a II. kerületet sem kerüli el: itt az egyre meghatározhatatlanabb karakterű Jobbik jelöltje okozza a feszültséget. Mindenesetre a koordinációs egyeztetések még folynak, mert az ellenzéknek a Jobbik támogatása kell, a Jobbiknak meg terep az életben maradáshoz.

A vita a jelölt személyén megy: a baloldali, liberális tömb nehezen fogadja el Csurka István egykori titkárát, Bodor Zoltánt. A jelenleg is képviselő életútja hemzseg a vállalhatatlan kijelentésektől. Bodor 2014-ben még a "cionista népirtás" ellen tiltakozva vonult fel Izrael budapesti nagykövetségénél és Szebb Jövőt Polgárőr Egyesületet is gründolt volna a kerületben, de nem volt rá igény.

A jobbikos a 2011-es időközi országgyűlési választáson pedig azzal kampányolt, hogy megálljt parancsol a szocialista és liberális eszméknek, sőt választási programponttá emelte a Hit Gyülekezetenek betiltását és Alföldi Róbert leváltását a Nemzeti éléről.

Kérdés, utóbbihoz mit szól a szintén közös ellenzéki jelöltként induló Szalai Kriszta színésznő, aki több szálon kötődik Alföldihez és a Centrál Színházhoz. (Alföldi gyakran rendez a Centrálban.) Ahogy az is kérdés, a jobbikos Bodor mit kezd Őrsi Gergely egyetlen programpontjával, az Átrium magánszínház "megmentésével". Túl azon, hogy miért kellene egy önkormányzatnak megmentenie egy félig-meddig bulvár magánszínházat, amelyet a nézők egyáltalán nem akartak megmenteni: amikor az Átrium pénzt kért tőlük, hogy ilyen-olyan támogatójegyeket vegyenek tőlük, a töredéke jött csak össze a kívánt összegnek. De Bodor, aki 2011-ben Alföldit el akarta távolítani a Nemzetiből, most azt láthatja, hogy a második kerületi balliberális oldal éppen Alföldi Róbertért küzd. Ugyanis, az Átrium magánszínházban rengeteget rendez és több darabban játszik is Alföldi, mondhatni, Alföldi Róbert az Átrium jelképe lett.