Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban

dr. Solymár Károly Balázs interjú portré helyettes államtitkár NFM
dr. Solymár Károly Balázs interjú
Vágólapra másolva!
Jelentős digitális fejlesztések zajlanak az iskolákban, amelynek köszönhetően szélessávú, biztonságos wifi-hálózat épült ki az állami fenntartású vidéki iskolákban - mondta Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Solymár Károly Balázs elmondta, hogy a tervek szerint 2020 tavaszáig a Közép-magyarországi régióban, Budapesten és Pest megyében is hasonló fejlesztések lesznek.

Emlékeztetett arra, hogy

a kormány 2016-ban határozta el, hogy valamennyi állami fenntartású iskolában teljes körű wifi lefedést biztosít, és emellett a sávszélességet is megnöveli.

Elmondta azt is, hogy elsőszámú szempont volt, hogy a diákoknak biztonságos internetet tegyenek hozzáférhetővé, ezért az eléréseknél többszintű szűrőrendszert építettek be,

így a tanulók egyáltalán nem férhetnek hozzá a felnőtt, illetve erőszakos tartalmakhoz.

Az iskolák azt is beállíthatják, hogy a közösségi felületek ne legyenek elérhetők az intézmény wifi-hálózatán keresztül - jegyezte meg a helyettes államtitkár.

dr. Solymár Károly Balázs Fotó: Hirling Bálint - Origo

A kormány arra törekszik, hogy az iskolák informatikai eszköztára folyamatosan újuljon meg, ezért a fejlesztések részeként a tanárok számára 45 ezer laptopot, 27 ezer tanulói tabletet, 3 ezer interaktív panelt szereztek be és előkészítés alatt van egy vetítő megvásárlása is - tudatta Solymár Károly Balázs.