Látássérült asszonyt rabolt ki egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
Egy idős, fehér bottal sétáló asszonyt rabolt ki egy budapesti férfi Maglódon. Az asszonyt nekilökte az autójának és addig rángatta, míg ki nem tépte nyakából a táskáját. 
Vágólapra másolva!

A budapesti férfi 2018 decemberében estefelé érkezett autóval Maglódra, ahol egy benzinkútnál pár ezer forintért megtankolt, majd fizetés nélkül elhajtott. Ezután figyelt fel a 78 éves asszonyra, aki pásztázó fehérbottal sétált az utcán. Kabátján látássérült feliratú kitűző volt, táskáját pedig a nyakában vitte.

A táskában az iratai mellett több mint 50 ezer forintot tartott.

A férfi megállt az úttesten és útbaigazítást kért a nőtől, aki elmondta, hogy a környéken nincsen olyan utca, amit keres.

Ekkor a férfi megragadta az asszony táskáját és megpróbálta kitépni a nyakából.

Az idős nő két kézzel szorította a táskát, a férfi viszont egyre erősebben rángatta, mígnem nekilökte az autó ajtajának. Végül sikerült elszakítania a táska pántját és beülnie az autóban, amivel csikorgó kerekekkel elhajtott.

Az asszony segélykiáltásaira egy közelben lakó kihívta a rendőröket, akik pár percen belül rátaláltak a rablóra. Éppen egy közeli utcában próbálta meg kiszabadítani autóját a sárból. Az ügyészség minősített rablás miatt emelt vádat a férfival szemben, akit már le is tartóztattak.