Fidelitas: Gyurcsány szerint sincs esélye a győzelemre Karácsony Gergelynek

KARÁCSONY Gergely; BÖRÖCZ László
Budapest, 2019. október 8. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2019. október 8-án. A Fidelitas kampányt indít Karácsony Gergely „alkalmatlanságáról”. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Fidelitas tájékoztató kampányt indít, mert szeretné, ha minden budapesti megtudná, hogy Karácsony Gergelyt szövetségesei és más ellenzéki szereplők is alkalmatlannak találják a főpolgármesteri posztra - közölte Böröcz László, a Fidelitas elnöke fővárosi sajtótájékoztatóján. A Fidelitas ma bejelentett videójában emlékeztet rá, hogy még Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szerint sincs esélye az ellenzék alkalmatlan főpolgármester-jelöltjének, Karácsony Gergelynek arra, hogy Budapest vezetője legyen. 
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezete az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a június 7-i részéből idézte Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnököt, aki akkor megerősítette a felesége azon bejelentését, hogy - mindenki nagy meglepetésére - Simicska Lajos oligarcha egykori műsorvezetőjét, Kálmán Olgát indítja a pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) a budapesti főpolgármesteri előválasztás második fordulójában.

Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a Városligetben 2019. október 8-án. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Döntését a DK elnöke a következőképpen indokolta:

A videóból mindenki számára teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy

Gyurcsány sem tartja alkalmasnak Karácsony Gergelyt arra, hogy Budapest vezetője legyen, és a győzelmében sem hisz.

Lekicsinylően is beszél róla, Gergőnek becézi, jelezve ezáltal, hogy az alkalmatlan jelöltnek gyámságra van szüksége.

Gyurcsány Ferenc mondatairól telefonos kampányt indítanak, valamint folytatják a közterületi kampányt is, amelynek során bemutatják, mit mondtak Karácsony Gergely alkalmatlanságáról ellenzéki szereplők - közölte Böröcz László országgyűlési képviselő, a Fidelitas elnöke.

Ennek keretében egy ledfallal ellátott kisteherautó járja majd Budapestet a következő napokban, egy olyan videót vetítve, amelyen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt beszél Karácsony Gergelyről.

Böröcz László sajtótájékoztatója. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Böröcz László hozzátette, a következő néhány napban szeretnék minél több helyre elvinni ezeket a megszólalásokat, hogy minél több budapesti választópolgár megismerhesse őket.