Karácsony Gergely vissza akarja hozni a korrupt Demszky-Hagyó korszak örököseit

KARÁCSONY Gergely ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél FOTÓ frakcióvezető KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus sajtótájékoztató SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2018. szeptember 3. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a Tóth Bertalannal, az MSZP elnökével, frakcióvezetőjével tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaházában 2018. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hagyó és Demszky politikai örökösei vissza akarják venni Budapestet, ez derül ki Karácsony Gergely kampányszlogenjéből, ezért vasárnap arról is döntünk, hogy akarjuk-e viszontlátni a nokiás-dobozos, pofátlan végkielégítéseket osztogató, metrókorrupcióban nyakig érintett balliberális bagázst - mondta az Origónak adott interjúban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég jogi igazgatója kifejtette: Karácsony Gergely alkalmatlanságát tökéletesen mutatják Zuglóban a parkolási botrányok, a bérlakás-építési program, a Bosnyák téri piac körüli hírek.
Vágólapra másolva!

Mi a véleménye, mennyire zárhatja elégedetten az elmúlt 5 éves polgármesteri ciklusát Karácsony Gergely Zuglóban?

Országjárás keretében lakossági fórumon vettem részt Zuglóban, ahol egyértelműen azt tapasztaltuk, hogy a helyiek változást akarnak, és elégedetlenek az ötéves Karácsony-érával.

Az azóta nyilvánosságra került hangfelvételek pedig egy egészen sötét képet festenek a helyi balliberális maffiaszerű viszonyokról.

Nehéz eldönteni, hogy Zugló vagy Kispest hasonlít jobban a múlt század eleji Chicagóhoz...

Forrás: MTI/Mónus Márton

Mik voltak Ön szerint azok a kerületi beruházások, amelyekkel Karácsony leginkább bizonyította azt, hogy képtelen egy közösség vezetésére?

A bérlakás-építési program bukása, a parkolási botrányok, a Bosnyák téri piac körüli egymásnak ellentmondó negatív hírek csak néhány kudarcos zuglói történet, ami minimum a főváros közvéleményéhez eljutott. Azt pedig különösen aggályosnak tartom, hogy a hírek szerint közérdekű, helyi gazdálkodással kapcsolatos információk visszatartása merülhetett fel, hiszen korábban a mostani ellenzéki összefogás pártjai még a transzparencia fontosságát hangsúlyozták.

Mi az a tulajdonsága Ön szerint Karácsonynak, amivel leginkább bizonyította alkalmatlanságát városvezetőként?

A fent említett anomáliák önmagukban alkalmasak arra, hogy elégtelen érdemjegyet kapjon egy városvezető a munkájára, erre csupán

ráerősít, hogy a költségvetési helyzete instabil a XIV. kerületnek.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Ön szerint hogyan boldogulna egy olyan "vezető" egy 2 milliós nagyvárosban, aki a 120 ezer fős Zuglóban sem tudott rendet tartani, és - ahogy az a kiszivárgott beszédéből kiderült - hagyta a fejére nőni a Tóth Csaba-féle kört? Hogyan tudná kordában tartani a szocialistákat a főváros szintjén, ha kerületi szinten sem tudta?

Sehogy. Az említett hangfelvétel alapján az a látszat alakulhat ki a választópolgárban, hogy a megválasztott vezetők csupán marionettfigurák, náluk hatalmasabb és befolyásosabb háttéremberek által irányítva. Ez pedig nemcsak morális, jogi, hanem szélesebb értelemben demokratikus deficitet is képez.

Ön szerint mi lenne a következménye, ha valami csoda folytán mégis megnyerné a választást Karácsony? Milyen hatással járhatna ez a fővárosra nézve? Újrakezdődne egyfajta Hagyó-Demszky korszak?

A politikai emlékezet nem elítélhető módon olykor rövid távú, ezért kell emlékeztetni arra, hogy az Ön által említett 20 esztendő után a bukott vezetők milyen katasztrofális helyzetben adták át a Városháza kulcsait. Kampányszlogenük szerint a politikai örököseik vissza akarják venni Budapestet.

Hagyó Miklós a Demszky-korszak korrupt főpolgármester-helyettese (jobbról) Balogh Zsolt akkori BKV-vezetővel Forrás: MTI/Beliczay László

Vasárnap ezért arról is döntünk, hogy akarjuk-e viszontlátni a nokiás-dobozos, pofátlan végkielégítéseket osztogató, metrókorrupcióban nyakig érintett balliberális bagázst,

vagy a stabil és a kiszámítható vezetés mellett tesszük le a voksunkat. A tét Budapesten nem kevesebb, mint a magyar nemzet fővárosának a sorsa.