Magyarország az első ötben az Európai Hulladékcsökkentési Héten

pet palackok, újrahasznosítás
Vágólapra másolva!
Idén 30 országban összesen több mint 16 ezer akcióval zárult az Európai Hulladékcsökkentési Hét, Magyarország 410 szemléletformáló ötlettel kapcsolódott a kezdeményezéshez, ezzel mások mellett Lengyelországot és Németországot is megelőzve az ötödik helyen végzett - közölte Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára.
Vágólapra másolva!

Boros Anita kiemelte, hogy Magyarország hetedik alkalommal csatlakozott a nemzetközi programsorozathoz,

hulladékcsökkentő akciói számát tavalyhoz képest közel megkétszerezte.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium fontos területként kezeli a környezeti fenntarthatóságot, a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését eredményező kezdeményezések támogatását - tette hozzá.

Bár az eseménysorozat hivatalosan lezárult, a tárca továbbra is elkötelezetten támogatja a fenntarthatósággal kapcsolatos szemlélet elterjesztését annak érdekében, hogy az mindennapjaink részévé váljon - fejtette ki az államtitkár.

- hangsúlyozta Boros Anita.

Forrás: Origo

Az önkéntesek egész Európában saját ötleteiket megvalósítva hívták fel a figyelmet

  • a hulladékmennyiség csökkentésének fontosságára,
  • a termékek újrahasználatára,
  • a már hulladékká vált anyagok újrahasznosítására,

és az ezt segítő szelektív hulladékgyűjtés lehetőségére és módszertanára.

A Hulladékcsökkentési Hét hazai szlogenje idén a "Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet!" volt. A lebonyolítást az ITM megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) koordinálta - emlékeztetett Boros Anita.