Vágólapra másolva!
7500 ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolások rászoruló gyermektársaiknak PontVelem Okos Program, a GLS Hungary, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Origo közös Karácsonyi MosolyManó akciójában. Az idén negyedik alkalommal megrendezett ajándékgyűjtő kampánynak köszönhetően rengeteg hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeknek kerül ajándék a karácsonyfa alá.
Vágólapra másolva!

A Karácsonyi MosolyManó akcióban, 2019-ben közel 150 részvevő iskolában 7500 ajándékcsomagot állítottak össze az adakozó gyerekek rászoruló társaik részére.

Az adománygyűjtés a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem közös szervezésében, az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató és az Origo támogatásával valósult meg.

A MosolyManó akcióban a gyerekek kisebb-nagyobb dobozokba csomagolták játék és édesség ajándékaikat, melyek között volt társas- és plüssjáték, foci cipő, de még Pókember jelmez is.

A MosolyManó csapata minden évben ellátogat egy iskolába, ahol személyesen is átadják a mosolyszerző manók, vagyis a gyerekek ajándékokat. Forrás: PontVelem

Az ajándékcsomagokat a GLS november 7. és december 6. között szállította el az iskolákból a Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, hogy onnan a karitatív szervezet még az ünnepek előtt eljuttassa a nehéz helyzetben élő gyerekeknek. A csomagokból jutott a Szeretetszolgálat családok átmeneti otthonaiba, a Jelenlét Programok helyszíneire, a felzárkózó településeken működő biztos kezdet gyerekházakba, tanodákba, az önkéntes csoportokhoz forduló családok gyermekeinek és a Szeretetszolgálat iskoláiba és óvodáiba is.

A MosolyManó csapata minden évben ellátogat egy iskolába, ahol személyesen is átadják a mosolyszerző manók, vagyis a gyerekek ajándékokat.

December 20-án Gyulajra látogattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvodába. A Tolna megyei Gyulajon 2015 óta működteti a Máltai Szeretetszolgálat az általános iskolát és a hozzá szorosan kötődő óvodát.

A gyermekek nagy szeretettel és örömmel fogadták a MosolyManó csapatot és a csomagokat. Forrás: PontVelem

A két intézménybe összesen 170, többségében halmozottan hátrányos helyzetű gyermek jár. A gyerekek karácsonyi műsora után Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át az ajándékokat, amelyeket a pedagógusok osztottak ki a gyerekeknek.

Az iskolások és az óvodások is nagy szeretettel és örömmel fogadták a MosolyManó csapatot és a csomagokat.

A PontVelem Okos Program keretében minden diák és osztályközösség a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a helyi iskolai közösség által meghatározott célokra a programban gyűjtött pontjaiból támogatást adhat. SegítsVelem - Adni jó! Minden pont számít, a lényeg, hogy a gyerekek megéljék, megtapasztalják az önzetlen támogatás örömét!

A szervezők nagy örömmel látják, hogy a diákok nagyon segítőkészek és szeretnek jótékonykodni.

A MosolyManó tavalyi akciójáról készült rövid kisfilmet ide kattintva tekintheti meg.

SegítsVelem – Adni jó! További részleteket ide kattintva olvashat.