Erdő Péter és Mádl Dalma osztott névre szóló ajándékcsomagokat rászoruló gyermekeknek

MÁDL Dalma; ERDŐ Péter
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ajándékot ad egy fiúnak a Katolikus Karitász karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában hétfőn.
Vágólapra másolva!

Erdő Péter kiemelte, hogy az ünnep arra való, hogy "felemelkedjünk a hétköznapokból" és "észrevegyük, hogy a mi életünk is ajándék".

Isten minden embernek személyre szóló ajándékcsomagot készít, mindenkinek más sorssal, más adottságokkal.

"A mi feladatunk, hogy hálát adjunk ezért az ajándékért, az életért, és kibontakoztassuk Isten dicsőségére és embertársaink javára"

- fogalmazott a bíboros.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ajándékot ad egy fiúnak a Katolikus Karitász karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az ünnepségen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Csorba Gábor, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója ismertette, hogy az adományokat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén lévő katolikus iskolák diákjai, külföldi adományozók és a Karitász Angyalbatyu programjához csatlakozók ajánlották fel, és a Karitász munkatársai állították össze a névre szóló, a gyerekek érdeklődésének, korának megfelelő csomagokat.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek beszédet mond a Katolikus Karitász karácsonyi ajándékosztásán a budapesti Magyar Szentek Templomában 2019. december 23-án. Az eseményen kétszázötven rászoruló gyermeknek adtak át névre szóló ajándékcsomagot Forrás: MTI/Illyés Tibor