Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatót tartott az unió két felháborító döntéséről. Itt azt mondta, hogy bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György álcivil szervezeteinek a támogatását viszont megháromszorozzák. Arról is beszélt, hogy az ellenzéki képviselők szándékosan ártanak az országnak.

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy

a bevándorláspártiak meg akarják büntetni Magyarországot, mert nem akar befogadni migránsokat, Soros György álcivil szervezeteinek a támogatását viszont megháromszorozzák.

A politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az EP két abszurd, felháborító döntést is hozott a napokban.

Deutsch TamásFotó: Polyák Attila - Origo

Egyrészt úgy döntött, hogy a 2021-27 közötti uniós költségvetési időszakban a jelenlegi mértékhez képest megháromszorozza – 1,8 milliárd euróra, azaz mintegy 600 milliárd forintra emeli – azt a forrást, amelyből a Soros György hálózatához tartozó álcivil szervezetek támogathatók. Mindezt azért, hogy a bevándorlást szervező munkájukat minél jobb anyagi körülmények között végezhessék.

Eközben a regionális fejlesztésre és az agrártámogatásra szánt pénzeket radikálisan csökkentenék – jelezte.

Másrészt az EP elfogadott egy olyan javaslatot is, amely az uniós forrásokkal történő költségvetési zsarolás lehetőségét teremti meg az Európai Bizottságnak– közölte Deutsch.

Azokban a tagállamokban, amelyekben a jogállamiság érvényesülésével kapcsolatban rendszerszintű probléma merül fel, egy európai bizottsági eljárásban olyan határozatot lehetne hozni, amellyel az uniós források visszavonhatók – ismertette a tervet.

Ezt úgy értékelte: ez megint csak egy ürügy, a döntés mögött ugyanis az a tényleges politikai szándék áll, hogy a bevándorlásellenes országokat rávegyék álláspontjuk megváltoztatására.

A Fidesz EP-képviselője kijelentette: a bevándorláspárti magyar ellenzék EP-képviselői támogatták ezt a Magyarországot is zsaroló előterjesztést, szándékosan ártva ezzel a hazájuknak.Nyomatékosította, hogy a magyar kormányzat mindent meg fog tenni ilyen jogszabálytervezetek elfogadása ellen.

Deutsch Tamás szerint egyre indulatosabbak, kapuzárás előtti pánik jellemzi az európai és a magyar bevándorláspárti politikai erőket, mert nem képesek tudomásul venni, hogy vannak olyan országok, amelyek nemet mondtak a bevándorlásra.A bevándorláspártiak hadjáratszerű politikai akciókat kezdenek azokkal szemben, akik nemet mondanak a tömeges illegális bevándorlásra– mondta az EP-képviselő, kijelentve: Brüsszel bevándorláspárti politikai vezetői és a Soros-hálózat továbbra is rá akarják erőltetni a tömeges illegális migrációt az Európai Unió tagállamaira.Sorozatban születnek olyan európai bizottsági javaslatok és európai parlamenti döntések, amelyek szervezetté akarják tenni, legalizálni akarják a migrációt, meg akarják nyitni az EU kapuit több tízmillió gazdasági bevándorló előtt, a migránsvízum bevezetésével pedig szabad utat kívánnak adni az EU-ba irányuló törvénytelen bevándorlásnak – fejtette ki a fideszes EP-képviselő.