Az M3-as autópályán haladt egy ötfős társaság, amikor először egy kamionnal ütköztek a sűrű ködben, aztán megpördült az autójuk, és nekicsapódott több autónak, végül az árokba csúsztak. Hárman azonnal, egy negyedik ember a kórházban halt meg, nem sokkal a baleset után. Egy férfi életéért még most is küzdenek. A tragédia után 15 gyerek maradt félárván, köztük egy beteg lány. 

A nőnek, aki meghalt a balesetben, három gyereke volt. Élettársát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, most is az intenzív osztályon van. A férfi apja a Tényeknek elmondta, hogy a koponyáját műtötték meg, de még mindig válságos állapotban van.

Nem biztos, hogy túléli, de reménykednek benne. Minden nap érdeklődünk iránta, de most nem tudunk bemenni, mert karantén van a kórházban, úgyhogy minden akaratunk megvan, de reménykedjünk, hogy túléli. Három unokát hagyott itt ránk, de nem biztos, hogy megmarad a fiam"Azt is hozzátette, hogy ha fia mégsem élné túl, akkor ők fogják felnevelni a három gyereket.

Forrás: MTI/Vajda János

 

Az autóban utazók mindegyike azért akart Budapestre menni, hogy ott munkát keressen.

Kisnaményból indultak. A faluban sokan akarnak segíteni a családoknak, a félárván maradt gyerekeknek. A temetésben segít az önkormányzat, hiszen a családok nem tudnának most ekkora költségeket kifizetni.
Mi, mint önkormányzat, én, mint magánszemély mellettük állok, mindenben a családok segítségére vagyok. Tegnap este kint voltam, minden családot megkerestem. Amiben tudjuk, felajánljuk a segítségünket"
– mondta a polgármester, Bihariné Kékesi Ibolya Zsuzsanna a Szon.hu- nak, aki hozzátette, hogy már a gyámhivatallal is felvették a kapcsolatot.

De az intenzíven ápolt férfi családjával korábban is kapcsolatban állt az önkormányzat.

Egy szegregációs programba kapcsolódtak be, hogy megélhetési támogatást kaphassanak. Meg vagyunk rendülve, hiszen szegények próbáltak egy jobb világot teremteni maguknak, és a vesztükbe vitt az útjuk. A gyerekeket a szomszédban lakó nagyszülő vette a gondjaiba, ő indította el őket iskolába azon a reggelen is, amikor a szülők hajnali háromkor útnak indultak. A családokat a rendőrség értesítette személyesen, az önkormányzat már csak késő délután kapott hírt a történtekről."
Az autóban volt még egy 44 éves férfi és a 27 éves fia, mindketten meghaltak. Abban a családban hét gyerek marad félárván, apa nélkül.Egy másik, 38 éves férfi életéért 7 órán át küzdöttek a kórházban, de végül hétfő délután belehalt a sérüléseibe. Neki öt gyereke van, a legidősebb egy 18 éves beteg lány, a legkisebb pedig még alig egyéves.