Öngyilkosságba kergette barátját a fiatal lány

Vágólapra másolva!
A bostoni Michelle Carter 17 éves volt, amikor arra biztatta üzeneteivel 18 éves barátját, hogy ölje meg magát.
Vágólapra másolva!

A tragédia előtt mindkét tinédzser súlyos depresszióban szenvedett. Michelle anorexiás volt, barátja, Conrad Roy pedig többször is próbált öngyilkos lenni. Michelle támogatta barátja szándékát, több alkalommal biztatta SMS-eken keresztül.

2014 júliusában a lány arra próbálta rávenni Conradot, hogy egy elhagyatott parkolóban, autójában ülve ölje meg magát. Itt kezdte el bombázni őt SMS-ekkel. Amikor az utolsó pillanatban kiszállt a szén-monoxiddal mérgezett autóból, hirtelen bepánikolt, barátnője ezt írta neki:


Mire a fiú engedelmeskedett.


A bíróság a lányt 15 év börtönbüntetésre ítélte. A lány ügyvédje fellebbezést nyújtott be. A bíróság döntéséig Michelle szabadlábon volt. Ügyvédje ugyanis biztos volt benne, hogy védence ártatlan.

Scott Kafkert bíró azonban megmagyarázta, miért volt Michelle egyértelműen elítélhető:


„Miután rávette őt, hogy menjen vissza az autóba, nem tett semmit, nem segített, hogy barátja életben maradjon. Ehelyett nyugodtan végighallgatta, ahogy lassan meghalt.”

A kettejük közötti SMS-beszélgetés kiszivárgott, elárasztotta a közösségi médiát:

– írta neki a lány.

Conrad végül barátnője biztatására öngyilkos lett.

Hogy alibit szerezzen magának, Michelle üzenetet írt osztálytársának, Samantha Boardmannak, hogy attól fél, barátja öngyilkos lett. Csak két hónappal az eset után vallotta be az igazat barátnőjének:


„Meg tudtam volna akadályozni. De én mondtam neki, hogy szálljon vissza a kocsijába. De tudtam, hogy akkor minden kezdődne elölről. Nem akartam, hogy tovább éljen.”

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!