Beismerő vallomást tett a törvényszékről megszökött rab

lövöldözés, elfogás, Nyírpalota út - Szentmihályi út kereszteződése, Újpest, 2019.02.15.
Vágólapra másolva!
A 35 éves férfit pénteken rongálás és garázdaság miatt elítélték a Fővárosi Törvényszéken. Ezek után támadt rá az egyik őrre, elvette a fegyverét, és túszul ejtette, így meg tudott szökni az épületből. Az utcán a fegyvert ráfogta az autósra, és kényszerítette, hogy vigye őt el. A rendőrök végül a Szentmihályi útnál elfogták, többször is rálőttek. A férfi a Bors információi szerint beismerő vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Sz. Károlyt többször is eltalálták a rendőrök, ezért életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A férfit vasárnap keltették fel az altatásból, jelenleg stabil az állapota, és már átvitték a tököli rabkórházba

– írja a Bors.

A férfit a rendőrség összesen nyolc bűncselekménnyel gyanúsította meg: büntetés-végrehajtási felügyelő sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, fogolyszökés, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, közúti veszélyeztetés, valamint fegyveresen elkövetett garázdaság.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a férfi elsütötte-e menekülés közben a fegyverét, de emberölési kísérlettel nem gyanúsították meg.

A rendőrség a kórházban kihallgatta Sz. Károlyt, aki beismerő vallomást tett.

Nemcsak a rendőrség, az ügyészség is vizsgálja az esetet.

– mondta a lapnak dr. Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője. A kamerafelvételek és más bizonyítékok feldolgozás után gyanúsíthatják meg a férfit.

A túszejtéskor a tárgyalóteremben lévő bírói tanács tagjai hétfőn újra munkába álltak a törvényszéken, az őr, akit Sz. Károly túszul ejtett, jelenleg egyhetes szabadságon van. Egyikük sem igényel pszichológusi segítséget.