A Fidesz kivizsgálná a zuglói botrányokat

2019.04.04. 13:03

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a zuglói Fidesz annak érdekében, hogy kiderüljön, miért veszteséges a XIV. kerületi fizetős parkolási rendszer. Az egyik kerületi önkormányzati képviselő szerint Karácsony Gergely ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a testületen.

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a zuglói Fidesz vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte tegnap annak érdekében, hogy kiderüljön, a XIV. kerületben miért veszteséges a parkolási rendszer. A helyi Fidesz szerint Karácsony Gergelynek (Párbeszéd),

a kerület polgármesterének vállalnia kell a felelősséget az általa felállított, pénzszivattyúként működő parkolási rendszerért.

Továbbá azt is tisztáznia kell, hogy neki és az őt támogató MSZP-nek milyen kapcsolata van azokkal, akik meglopják a zuglói lakosokat. A zuglói Fidesz emlékeztetett: a parkolási rendszer bevezetéséről szóló határozatot Karácsony Gergely hivatala terjesztette elő, annak megvalósításáért polgármesterként ő a felelős.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjeForrás: MTI/Balogh Zoltán

Tegnap a Civilzugló Egyesület fideszes elfogultsággal nehezen vádolható képviselője, Várnai László az Azonnali.hu-nak adott interjújában azt mondta, a Párbeszéd és az MSZP közös főpolgármester-jelöltjének XIV. kerületi ténykedése miatt nemcsak az előnytelen parkolás, hanem a parkfenntartással és útfelújítással kapcsolatos közbeszerzések is háttéralkukkal, a polgármester tartózkodása mellett mentek át a képviselő-testületen.

Zuglóban a parkolási biznisz az MSZP ügye, a szerződéskötést is láthatólag Tóth Csaba, a zuglói MSZP elnöke erőltette. Zuglóban köztudomású, hogy a kerület összes fontos döntését ő hozza

– mondta el az interjúban Várnai. Karácsony cinkosságára utalva azt is hozzátette, hogy

pénz nem kerül hozzá, ő túsza, de legfőképp politikai haszonélvezője is a helyzetnek.

Az önkormányzati képviselő szerint egyébként Karácsony polgármestersége alatt a zuglói önkormányzat politikai kifizetőhellyé vált, a kerület anyagi lehetőségei beszűkültek. Várnai Karácsony Gergelyt egyébként ügyes lavírozónak tartja, mint fogalmazott:

Ez a fajta életben maradási képesség egy egyszázalékos párt élén, polgármesternek lenni, miniszterelnök-jelöltnek lenni, főpolgármester-jelöltnek lenni, ez lenyűgöző. De a kerületet nem tudja vezetni.

Tarlós István viszont üzemelteti a fővárost, és nem karrierje lépcsőfokaként tekint rá.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK