Megmondjuk, milyen időre számíthat húsvétkor

2019.04.14. 07:13

Marad egyelőre a borús, esős idő, nagyjából a hét közepétől várható, hogy az idő naposabbra fordul – írja heti előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Ma erősen felhős lesz az ég, délelőtt még több helyen lehet eső, záporeső; majd délután inkább záporok fordulnak elő, miközben északkelet felől csökken a felhőzet. Az északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős lökések is lehetnek. 10 és 17°C között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn az élénk, olykor erős északkeleti szél hatására tovább csökken a felhőzet, már többórás napsütés várható. Reggel 5, délután 14°C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden és szerdán ragyogó napsütésre, tiszta időre számíthatunk. Hűvösek lesznek a reggelek, talaj menti fagy is előfordulhat. Délutánonként 14 és 19 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön és pénteken a napsütést gomolyfelhők zavarják, zápor előfordulhat. Az északkeleti szél gyakran lesz élénk. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Jó idő várható húsvétkorFotó: Mudra László - Origo

Húsvét

Szombattól hétfőig szikrázó napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. 16 és 22 fok közötti kellemes meleg valószínű délutánonként.