Három férfi verekedett össze Budapesten a X. kerületben, a Bihari utca és a Fertő utca kereszteződésében. Verekedés közben egyikük egy csavarhúzóval kiszúrta az egyik férfi szemét.

A rendőrség a Bihari utca két villamosmegálló közötti szakaszát lezárta a helyszínelés idejére, több, a közelben élő ember is próbált rájönni arra, mi történhetett. 

„Én munka közben, az ablakon keresztül láttam, ahogy lezárják az utcát, később az interneten olvastuk, hogy valakik összeszurkálták egymást. Szerintem biztos, hogy be voltak rúgva, máskülönben nem értem, hogy lehet ilyet tenni”– mondja egy, a közelben dolgozó asszony. 

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Mihádák Zoltán

Az utca lezárt részén elég nagy volt a mozgás, főleg az egyik nagy társasház környékén. Egy férfi szerint ez nem véletlen. 

Abban a házban drogdílerek élnek, herbált árulnak. Nem tartom kizártnak, hogy az egész csetepaté a drog miatt történt– mondja a férfi, aki szerint az utcai verekedés után bent a házban is folytatódott az erőszak. 

A rendőrség közleménye szerint egy testvérpár és egy harmadik férfi együtt ittak, majd összevesztek egymással. A 29 éves győrteleki férfi az idősebb testvért megütötte egy csavarhúzóval.

A férfi öccse meg akarta védeni a testvérét, a támadó ekkor szúrta őt szemen, aztán elmenekült.

Forrás: Police.hu

A rendőrök másfél órán belül, a helyszín közelében elfogták a 29 éves férfit. A szemen szúrt fiatalabb testvért a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A támadó ellen életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség, és javasolták a letartóztatását.