Bajkai: Ezen a választáson az ország, Európa jövője a tét

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az ellenzéki politikustársa elhíresült mondatairól, a kínai kapcsolatok hasznosságáról. Szóba került még a média függetlensége s természetesen az EP választások tétje is.
Vágólapra másolva!

A politikus az ellenzéki képviselőtársának elhíresült patkányozós interjújával kapcsolatban megjegyezte, nehéz lenne minősíteni azt, amit Bangóné Borbély Ildikó tett, ha egyetlen szóval kellene jellemezni, akkor az elfogadhatatlan jelző jutott az eszébe. Hozzátette, aki ilyen kifejezéseket használ másokra, az embertársaira, az méltatlan arra, hogy politikusként dolgozzon. Véleménye szerint az lenne a legjobb, ha az ellenzéki képviselő lemondana a mandátumáról és távozna a közéletből.

Aki ilyen kifejezést használ, az nem csak a mélységesen mély kulturálatlanságáról tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, mennyire lenézi az embertársait. Hozzátette, ha a szocialistáknak van valamilyen európai alapú identitása, erkölcsisége, akkor az a minimális, hogy felszólítják saját képviselőjüket, hogy távozzon a közéletből.

Bajkai István beszámolt arról, hogy bár a Fidesz-KDNP szövetség már rég leadta a szükséges mennyiségű támogatást az EP választáson való induláshoz, de azért az aláírásgyűjtésüket folytatják. Már azért is – tette hozzá, hogy megismertessék minél jobban az emberekkel a programjukat, hogy megszólítsák a polgárokat. Nem csak az utcákon gyűjtik az aláírásokat a miniszterelnök hétpontos pontja mellett, hanem a lakásaikban is felkeresik a szavazókat, kérve a támogatásukat és természetesen el is beszélgetve velük.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.