Németh Sándor: A franciák és a németek birodalommá akarják alakítani Európát

Németh Sándor beszél Foglalkozás gesztikulál istentisztelet lelkész MOZOG SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2011. szeptember 11. Németh Sándor vezető lelkész beszél a Hit Gyülekezete vasárnapi istentiszteletén a Hit Parkban. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Hit Gyülekezetét vezető lelkész, Németh Sándor volt a Kossuth Rádió Este című műsorának a vendége, aki Pócza István házigazdával, az Alapjogokért Központ elemzőjével, az est házigazdájával beszélgetett a május 26-i európai parlamenti választások tétjéről. A műsor tartalmát a Magyar Nemzet szemlézte.
Vágólapra másolva!

Németh Sándor a közelgő EP-választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „összehasonlíthatatlanul nagyobb tétje lesz, mint az előzőeknek, ezért jó lenne, ha minél többen elmennének szavazni, és a nemzeti szuverenitásra adnák a voksukat".

Németh Sándor Forrás: MTI/Kovács Tamás

Pócza István szerint az EP-választások után is számos nyitott kérdés marad megválaszolatlanul, például, hogy milyen irányba menjen Európa.

A lelkész ezt követően elmondta,

Pócza beszélt egyes vezető brüsszeli politikusok azon tervéről, hogy birodalommá alakítsák kontinensünket, mert – állítólag – így könnyebben fel tudjuk venni a versenyt Amerikával, Kínával és Oroszországgal.

Az Alapjogokért Központ elemzője itt külön kiemelte a bevándorláspárti liberálisok EP-frakcióvezetőjét, Guy Verhofstadt volt belga kormányfőt.

Németh Sándor viszont úgy gondolja, hogy elsősorban Németország és Franciaország, másodsorban pedig a Benelux államok szándéka az, hogy birodalommá szervezzék Európát, szemben például Magyarországgal.

Szerinte

egy európai birodalom megalakítása határozottan szemben áll a magyar nemzeti érdekekkel.

Ehhez kapcsolódik az is, hogy míg a németek inkább az európai identitás felé menekülnek náci múltjuk elől, ugyanez több más európai nemzetre nem jellemző.

Németh Sándor hozzátette: ezzel az is összefügg, hogy

a keresztény templomok ezzel szemben leginkább kísértetkastélyokhoz hasonlítanak, nem csoda hát, ha a Merkel-féle kereszténydemokrata jobboldal (CDU) egyre inkább hozzásimul a balliberális tömbhöz.

Pócza véleménye alapján még meg van Németországban a konzervatív szavazóréteg, de a CDU baloldala tolódott el annak érdekében, hogy megfeleljen a balliberálisok és a bevándorlók igényeinek, azonban

ennek ellenére sem a kereszténydemokratákra, hanem a baloldaliakra szavaznak a migránsok.

Németh erre reagálva közölte, hogy a balratolódás miatt a német keresztény jobboldal már olyasmit is elfogadhatónak tart, mint a melegházasság és a muszlim migráció.

A lelkész Brüsszel szerepe kapcsán elmondta, hogy

az Európai Bizottság látványos szerepzavarba került az elmúlt években, inkább csak feszültséget gerjeszt, a valódi megoldások megtalálása helyett.

Németh arról is beszélt, hogy nagy botrány volt számára a Magyarországot elítélő Soros-Sargentini jelentés elfogadása, ezért megnézte Orbán Viktor szereplését az Európai Parlamentben a jelentésről szóló vita kapcsán.

Úgy fogalmazott: „kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet."