Vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelbe

2019.05.25. 10:46

Vasárnap minden korábbinál erősebb üzenetet küldhet Magyarország Brüsszelbe, a tét, hogy hosszú évek vitái után visszavonják-e azokat a javaslatokat, amelyek fokoznák a bevándorlást – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.

Dömötör Csaba hangsúlyozta: a kormánykoalíció elkötelezett Európa mellett, ezért is „állnak bele” a vitákba, mert szeretnék megőrizni Európát a világ legjobb helyének, benne egy erősödő Magyarországgal.

Hozzátette, hogya gazdasági eredményeket is csak akkor tudják fenntartani, ha megőrzik a biztonságot.Az államtitkár azt mondta: nemcsak a következő pár évről, hanem a következő évtizedről is döntünk az európai parlamenti választáson, amelyen két politikai nézet csap össze. A brüsszeli elit legalizálni, ösztönözni akarja a bevándorlást, míg a Fidesz-KDNP meg akarja állítani. Közölte: ha nem ezt nem teszik meg, az Európa visszafordíthatatlan megváltozásával jár majd.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraFotó: Polyák Attila - Origo

Dömötör Csaba kitért arra, a bevándorlást támogató és fokozó brüsszeli javaslatok a „fiókokban vannak”, ezeket életbe is léptetnék, ha lenne ehhez többségük. Ezek között említette a migránsvízumok és a kötelező kvóta terve mellett azt is, hogy több pénzt akar az unió szánni a migrációt támogató aktivista csoportoknak, és kevesebbet azoknak, akik ellenzik a bevándorlást.

A Fidesz-KDNP olyan jelölteket indított a választáson, akik Magyarországot képviselik majd Brüsszelben, és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon– fogalmazott az államtitkár.

Kérdésre válaszolva elmondta még, jó esélye van a kormánykoalíciónak a győzelemre, de „nem szabad bedőlni” a közvélemény-kutatásoknak.

El kell menni szavazni

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. A kormányfő szerint, ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok.

A szavazók akkor tudják megállítani a bevándorlást, ha bevándorlásellenes képviselőket küldenek Brüsszelbe. Nem mindegy, hogy gyermekeink és unokáink milyen Európában fognak felnőni. Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani. A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!– mondta Orbán Viktor.