Több mint 4,5 millió forintot zsákmányolt a bűnözőpáros idős emberektől

Vágólapra másolva!
Az ügyészség kifosztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 40 éves nő és 20 éves társa ellen. Mindketten Budapest környékén élnek, és az országot járva idős nyugdíjasokat fosztottak ki. Az asszonyt ráadásul korábban elítélték már egyszer kifosztás miatt. 
Vágólapra másolva!

A páros módszere mindig ugyanaz volt: az egyikük papírgyűjtésre hivatkozva jutott be a társasházban lakó idősek lakásaiba, majd vagy a konyhába, vagy a fürdőszobába terelte az áldozataikat, ahonnan azok nem láthattak rá az egész lakásra. Ezalatt a társa átkutatta és kifosztotta a lakásokat.

Budapestről indultak, és szándékosan nem a közelben csaptak le a csalók. Kaposváron, Sopronban, Debrecenben, Miskolcon, Békéscsabán és Kiskunfélegyházán követték el a bűncselekményeket.

2018 júliusa és 2019 januárja között összesen 13 idős embert fosztottak ki, több mint 4,5 millió forintot zsákmányolva. A legnagyobb értékre Békéscsabán, egy 82 éves idős asszony kifosztásával tettek szert, akitől 979.000,-Ft értékben loptak el pénzt és arany ékszereket.

Hogy még véletlenül sem ismerjék fel, a 40 éves, póthajat viselő asszony a kifosztásokkor levette azt, hogy a rendőrök egy rövid hajú nő után kezdjenek nyomozni.

Végül azonban mégis sikerült őket beazonosítani és a rendőrök 2019 januárjában egy összehangolt akció keretében otthonukban fogták el a bűnözőpárost. Miután őrizetbe vették őket, a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés, autóvezetéstől-, és közügyektől eltiltás büntetések kiszabását kezdeményezte.