Légpuskával lőtt a menekülő autóra, mert azt hitte, tolvajok ülnek benne

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy 36 éves büntetett előéletű kaszaperi férfi ellen, aki tavaly ősszel légpuskával lőtt egy mozgó autóra. 
Vágólapra másolva!

A férfi Magyarbánhegyes külterületén, a 4439-es út mentén egy telephelyen kacsákat nevelt. 2018. november 20-án este 9 óra körül észrevette, hogy egy autó áll meg a telephelyhez vezető bekötőúton, ezért kocsiba ült és a másik autóhoz ment. Azt hitte, hogy tolvajok ülnek a másik kocsiban, azonban cak egy fiatal pár volt. Mivel titkolták kapcsolatukat a lány apja előtt, a fiatal férfi pedig azt hitte, hogy az érkező autóban a lány apja ül, tolatni kezdett.

A férfi viszont meg akarta őket állítani, ezért elővette a kocsijában tartott légpuskáját, és a menekülő kocsi irányába lőtt.

A fiatal férfi annyira megijedt a lövéstől, hogy nagy sebességgel elhajtott. Az idősebb férfi üldözőbe vette őket. Egészen Medgyesházáig hajszolta a másik autót, amely továbbra is nagy sebességgel közlekedett, és egy kanyarban az úttestről letérve az árokba hajtott. A fiatal pár mindkét tagja megsérült.

A Gyulai Járási Ügyészség a lövöldöző férfi ellen vádat emelt.