Légpuskával lőtt a menekülő autóra, mert azt hitte, tolvajok ülnek benne

2019.06.06. 17:20

Az ügyészség vádat emelt egy 36 éves büntetett előéletű kaszaperi férfi ellen, aki tavaly ősszel légpuskával lőtt egy mozgó autóra. 

A férfi Magyarbánhegyes külterületén, a 4439-es út mentén egy telephelyen kacsákat nevelt. 2018. november 20-án este 9 óra körül észrevette, hogy egy autó áll meg a telephelyhez vezető bekötőúton, ezért kocsiba ült és a másik autóhoz ment. Azt hitte, hogy tolvajok ülnek a másik kocsiban, azonban cak egy fiatal pár volt. Mivel titkolták kapcsolatukat a lány apja előtt, a fiatal férfi pedig azt hitte, hogy az érkező autóban a lány apja ül, tolatni kezdett. 

A férfi viszont meg akarta őket állítani, ezért elővette a kocsijában tartott légpuskáját, és a menekülő kocsi irányába lőtt.

 

A fiatal férfi annyira megijedt a lövéstől, hogy nagy sebességgel elhajtott. Az idősebb férfi üldözőbe vette őket. Egészen Medgyesházáig hajszolta a másik autót, amely továbbra is nagy sebességgel közlekedett, és egy kanyarban az úttestről letérve az árokba hajtott. A fiatal pár mindkét tagja megsérült. 

A Gyulai Járási Ügyészség a lövöldöző férfi ellen vádat emelt.