Virág Csabát, a Cyber Services kiberbiztonsági központ vezetőjét az Európai Kibervédelmi Szervezet igazgatósági tagjává választották, aki így európai szinten is képviselheti a térséget.

Virág Csabát, a Cyber Services Kiberbiztonság Kompetencia Központ vezetőjét hároméves megbízatással az Európai Kibervédelmi Szervezet (European Cyber Security Organisation – ECSO) igazgatósági tagjává választották a 2019-es éves taggyűlésen. Az Európai Kibervédelmi Szervezet az Európai Tanács és európai iparági képviselők által 2016-ban létrehozott testület, melynek küldetése az EU kiberbiztonsági iparának fejlesztése és az iparágba irányuló közösségi források koordinálása.

A Cyber Services egyik alapítója és elismert kiberbiztonsági szakember ezentúl nemcsak operatív, hanem stratégiai szinten támogatja az európai kiberbiztonsági szakpolitikák kialakítását.

Virág Csaba, a Cyber Services kiberbiztonsági kompetenciaközpont vezetőjeForrás: Origo

Ezzel a Cyber Services lett az egyetlen olyan magyarországi entitás, amely mind európai, mind pedig globális szinten végzett és elismert operatív munkája mellett, az európai döntés- és rendelkezéshozatali szinten is képviselteti a térséget, a szakmát és első kézből tudja az Európai Tanácsnak az iparág és a szakma javaslatait megfogalmazni.

A Cyber Services Magyarország meghatározó, komplex kiberbiztonsági szolgáltatója. Ügyfelei igényeit és a technológiai kihívások aktuális irányát felismerve alakítja szolgáltatási portfólióját alapítóinak és vezető szakértőinek mintegy 20 éves információbiztonsági és kibervédelmi tapasztalatára építve.

A Cyber Services Zrt. 2017 augusztusában kapott tőkebefektetést, mely révén a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap kisebbségi részesedést szerzett.

A cég az IT Business portál olvasóinak szavazatai alapján a meghatározó hazai IT-vállalkozások 50-es toplistáján 2018-ban az előkelő 5.-ik helyet foglalhatta el, Frész Ferenc alapító-vezérigazgató pedig az elismert IT-vezetők kategóriában 16. helyezettként végzett.

Virág Csaba a Cyber Services egyik alapítója, kiberbiztonsági szakértő. Nemzetközi üzletfejlesztés terén a társaság vezető szakértője, emellett a Cyber Institute Kft. etikus hacker képzésének egyik oktatója. Több mint 15 évnyi tapasztalatot szerzett az IT-iparágban operatív és stratégiai vezetői pozíciókban, összességében pedig 400-nál is több IT-projekt sikeres megvalósítása fűződik a nevéhez.